Husredaksjonen
Meny
Ønsker du å dele eiendommen din i to? Da bør du gjøre som Jørn Erik

Ønsker du å dele eiendommen din i to? Da bør du gjøre som Jørn Erik

Da Jørn Erik Ødegård trengte hjelp med å fradele den store eiendommen hvor barndomshjemmet hans står, tok han kontakt med Hellvik Hus. Det valget angrer han ikke på.


- Her har jeg veldig mange fine minner.

Politimann Jørn Erik Ødegård (59) fra Søgne har akkurat parkert bilen sin og kikker seg rundt på den store eiendommen hvor han vokste opp. Barndomshjemmet hans, som foreldrene først kjøpte som hytte på 60-tallet, men som ble bygget om til hus på 70-tallet, har nylig fått et friskt strøk maling.

Men det er ikke det eneste som er nytt her. Like ved reiser nemlig et nytt hus fra Hellvik Hus seg, i det som før var hagen på den omtrent 800 kvadratmeter store eiendommen.

- Det nye huset har blitt veldig fint. Jeg og kona var faktisk inne på tanken om å bygge nytt på denne tomta selv. Vi gjorde det nesten, men til slutt ble det med tanken. Hadde vi bygget hadde vi absolutt gjort noe lignende. Løsningene er veldig gode, og uteplassen synes jeg er blitt veldig bra, sier Ødegård.

Jørn Erik og søsteren hadde en stor eiendom de ville dele i to. Da kontaktet de Hellvik Hus.

Vinn-vinn-situasjon

Det er gått nesten fire år siden Jørn Erik og søsteren startet prosessen for å komme dit de er i dag. Da moren deres gikk bort vinteren 2013 bestemte de seg for å selge huset. Med en så stor og fin tomt så de to for seg at det var gode muligheter for salg. Her er solen en hyppig gjest, utsikten til sjøen fin og omgivelsene utmerkede.

Dessverre var markedet i Søgne inne i en rolig periode da de to la eiendommen ut for salg.

- Vi fikk ikke den responsen vi hadde håpet på. Derfor måtte vi tenke nytt, forteller Ødegård, som fikk en idé.

Han og søsteren bestemte seg for at de skulle forsøke å fradele tomten, for så å selge det gamle huset og den nye tomten hver for seg. Riktignok ville ikke den fradelte tomten ha sjøutsikt, men likevel var avstanden til sjøen såpass kort at tomten fortsatt var attraktiv.

- Håpet var at det på denne måten skulle bli enklere å selge, samtidig som det også kunne bli en mer økonomisk gunstig løsning, sier Ødegård, som tok kontakt med Hellvik Hus Søgne for å få hjelp.

Gjør mange slike oppdrag

Der fikk han fort kontakt med boligkonsulent Arne Sunde, som tok oppgaven på strak arm.

Nå er både tomt og hus solgt, og vi er veldig fornøyde.

- Denne type oppdrag gjør vi mange av. Vi tar først en vurdering av området og ser hvilke muligheter som finnes. Arbeidet er gratis, mot at vi får byggeklausul på tomta. I tillegg kan vi hjelpe til med å selge huset om nødvendig, sier han, og legger til at om prosjektet ikke lar seg gjennomføre vil en også få en ærlig tilbakemelding om det.

- Gjennom mange års erfaring vet vi hva som går an og hva som ikke går an. Vi går gjennom kommune- og reguleringsplaner, tar dialogen med kommunen og fremmer søknad, sier Sunde.

Solgte både hus og tomt

Utfordringen for Ødegård var at de nødvendige reguleringer for fradeling ikke var på plass, og de måtte søke kommunen om å få tillatelse til å dele tomta. I tillegg måtte boligen som skulle komme på den nye tomten ha veirett. Det hadde den ikke. Veien inn til tomta er nemlig privat, og det måtte innhentes tillatelser fra eierne.

Arbeidet er gratis, mot at vi får byggeklausul på tomta.

 

Etter noen måneders arbeid kom Sunde og Hellvik Hus Søgne i mål med begge deler.

- Gjennom hele prosessen har vi følt oss veldig trygge, og vi har oppfattet Hellvik Hus som hyggelige og profesjonelle. Jeg kunne kanskje gjort det selv og satt meg inn i alle reglene, men hvorfor gjøre bruke tid og krefter på å gjøre det når Hellvik Hus kan gjøre det for meg? Nå er både tomt og hus solgt, og vi er veldig fornøyde, sier Ødegård.

Ta kontakt for uforpliktende samtale

Om du sitter på en stor eiendom som du vurderer å dele opp, er det bare å ta kontakt med Hellvik Hus for en vurdering, sier boligkonsulent Sunde. Han tror det er mange andre i samme situasjon som Jørn Erik og søsteren, som sitter på gamle, store eiendommer.

- Mange spør hvor stor en eiendom må være for at det skal være aktuelt med fradeling. Jeg pleier å si at om du i det hele tatt lurer på om det er mulig, er det sannsynligvis en god idé å ringe til oss så tar vi en uforpliktende samtale, sier Sunde.

Et helt nytt hus er kommet i det som før var hage.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...