Husredaksjonen
Meny
Solskjerming

Solskjerming

Dagens boliger er tette og veldig godt isolerte. Det er viktig å tenke på solskjerming i planleggingsfasen for det kan fort bli hett på varme solskinnsdager. Da handler det om å holde sola og varmen ute fra stua. Om du skal skjerme innvendig eller utvendig, er et spørsmål om du skal stenge for lys eller både lys og varme. Innvendig skjerming tar bare sollyset, mens utvendig skjerming er både lys- og varmeregulerende. 


Sollyset skaper ikke varme før det treffer en gjenstand. Det betyr at dersom solstrålene treffer en skjerm på utsiden av huset vil det meste av varmen forbli der ute. Treffer strålen derimot en skjerm på innsiden vil denne fungere nesten som en ovn, og sende varmen innover i rommet. Målinger som er gjort viser at varmen lenger inne i rommet nesten ikke endres med innvendig skjerming.

SolskjermingMange muligheter
God solskjerming er viktig for trivsel. Og mulighetene er mange; rullegardiner – som slipper gjennom noe lys, energigardiner med lystett duk og isolerende aluminiumsbelegg mellom det doble stoffet, blendingsgardiner med lystett duk, plisségardin – som kan kombineres med blendingsgardinen eller brukes alene – og persienner.

Screen
Screen er som en utvendig rullegardin. Den stenger ute varmen og hindrer at sollyset trenger inn og bleker møbler og tekstiler. Samtidig er duken vevd slik at du fremdeles kan se ut selv om gardinen er nede. Fordelen ved å ha rullegardinen utvendig, er at den ikke kolliderer med resten av interiøret. Når den ikke er i bruk, legger du heller ikke merke til den fra utsiden. Fullt utbytte av vinduene får du når de innvendige gardinene kombineres med utvendig screen, som stopper inntil 90% av varmen fra solens stråler. En kombinasjon av utvendig screen og innvendig gardin gir optimal kontroll over både varme og sollys. Screenen produseres i et slitesterkt, smussavvisende nettmateriale og er lett å rengjøre med en fuktig klut.

Et lite tastetrykk, så slipper du sola inn (Fasadeprodukter AS)Fordeler med screen:

  • Tar liten plass og kan lekkert integreres i fasaden
  • Kan monteres over vindu eller direkte på vippevindu
  • God sikt ut, men likevel behagelig mengde med lys som slipper inn
  • Effektiv mot varme og innsyn
  • Lett å holde ren. Vaskes med svamp og spyles med hageslange
  • Mange modeller å velge i, fra det rimelige til det mest avanserte
  • Kan benyttes på alle typer vinduer
  • Kan betjenes manuelt, elektrisk eller solcelledrevet

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...