Husredaksjonen
Meny
Solskjerming som terapi

Solskjerming som terapi

Strålende sol og varme er deilig, men ikke for mye. VELUX har god og original solskjerming for takvinduene dine, som lar deg bestemme helt selv hvordan du vil slippe inn solstrålene.


Gode takvinduer fra VELUX maksimaliserer verdien av lys, luft og varme i huset, som er essensielt for inneklima og velvære. Men for mye av det gode, er for mye av det gode: For mye luft gjør det kaldt og trekkfullt, for mye lys gir blending og gjør det vanskelig å sove, mens for mye varme blir ubehagelig. For å kontrollere de negative effektene uten å miste de positive trengs smarte løsninger. Vi kaller det solskjerming, du kan kalle det terapi.

Solskjerming kan redusere energiforbruket gjennom å minske varmetapet om vinteren og minske varmegevinsten om sommeren.

Uønsket lys fra gatelykter, månen eller lyse sommernetter kan gjøre det vanskelig å sovne. Eller kanskje har du behov for en blund på dagtid? Da trenger du full mørklegging. Best varmebeskyttelse oppnår du ved å stoppe sollyset før det treffer vindusruten, som du oppnår med rulleskodde eller screen. Noen ganger ønsker vi å kontrollere mengden lys uten å mørklegge helt, eller vi vil beskytte mot innsyn uten å miste utsyn. Da vil en plissegardin være til hjelp. Noen utfordringer krever mer enn én løsning, som kombinasjonsproduktet Duo plissè- og blendingsgardin. Blendingsgardinen lar deg mørklegge rommet når du skal sove, uansett hvilken farge du velger, mens den hvite transparente plissègardinen kun demper det direkte sollyset om dagen.

Vi har forskjellige behov for dagslys i løpet av et døgn. Vi vil ha det mørkt når vi skal sove og våkner helst til solstråler som kiler på nesa. En elektrisk eller solcelleversjon sammen med VELUX ACTIVE lar deg oppfylle alle behov med et par klikk på telefonen din

Uansett hva som er din utfordring og innredningsstil har VELUX skjermingsløsninger for dine takvinduer. Du kan også velge mellom manuelt betjente løsninger, eller slike som styres elektrisk eller med solceller via en trådløs veggbryter. Dette er særlig praktisk om vinduene sitter høyt eller er vanskelig tilgjengelig bak møbler eller lignende. Elektriske og solcellebetjente gardiner kan også kobles til VELUX ACTIVE inneklimakontroll, som lar deg betjene og programmere gardinene med telefonen.

Alle solskjermingsprodukter kan kjøpes i VELUX nettbutikk (veluxshop.no) eller bestilles hos våre dyktige forhandlere. Finn forhandlerliste på velux.no.

Velg løsning etter problem

SOL OG VARME: En screen tar 76% av varmen fra solen uten å stenge helt for lys og utsikt. En plissegardin vil redusere lys og begrense innsyn, og har stor valgfrihet i forhold til hvor i vinduet den plasseres. Finnes også i mange tekstiler og design.

INNSYN: En screen, rulleskodde eller persienne kan hindre innsyn men tillate utsyn, og redusere mengden lys.

MØRKLEGGE: En blendingsgardin eller energigardin er helt lystett og vil hindre innsyn og utsyn helt.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...