Husredaksjonen
Meny
Slike gulv vil vi ha

Slike gulv vil vi ha

Vi velger andre typer gulv enn før. Dette bør du vite før du bestemmer deg!


Gulvet er husets største møbel og et interiørelement som familien gjerne skal leve med i mange år Det gir huset stil og karakter. Når vi velger gulvtype, tenker vi nå først og fremst på farge og design.

– De siste årene har vi hatt en klar vridning i gulvsalget vårt. På prosjektmarkedet er det fortsatt mye tradisjonell 3-stavs eik som blir benyttet, men også her ser vi endringer mot hva som markedet etterspør, forteller sier Ole Kristian Vangerud, salgsjef i Kährs Norge AS.

Den heteste trenden nå er 1-stav plank. Gjerne børstet, med fasede kanter og mattlakkert eller oljet overflate. Det klassiske stavmønsteret med 2 eller 3 staver er fremdeles et alternativ som ofte blir valgt.

BOEN Eik Alamo Castle plank– 2-stavs parketten har brede lange toppsjiktstaver som gir et mer gedigent/elegant utseende enn tradisjonell 3-stavs parkett, sier Vangerud.

Brede plank og kaldere farger
Gulvet har fått mye større fokus de senere årene, og kundene har et mye mer bevisst forhold til hvilke typer gulv de ønsker seg. Det bekrefter Evelyn Schedelberger, som er markedssjef i BOEN Bruk AS.

De klassiske eikegulvene hadde en tendens til å bli gule over tid. I tillegg var tendensen at gulvet skulle være mest mulig nøytralt.

– I dag velger man derfor ofte innfargede og behandlede gulv. Tendensen er kaldere farger, gråe og brune farger, og det som ofte blir kalt for «greige», gråbrune nyanser. Trenden med bredere plank bare fortsetter.

Kährs European Maple – SalzburgI de siste årene har gulvet fått lov til å være mer rustikt og med mye struktur og karakter. Ofte blir ikke kvistene tettet helt, men bare delvis sparklet, spesielt på massive gulv. Mange velger en utpreget vintage-trend, der gulvene er kunstig eldet og blir behandlet for å få masse struktur, som for eksempel bølger, hakk eller sagspor.

Mattlakkert eller oljet
Overflaten er viktig! Den silkematte glansen av klassiske 3-stavs eikegulv i stavmønster er på vikende front. I dag velger mange enten en mattlakkert overflate eller en oljet overflate som er varm og behaglig å gå på og hvor den naturlige trestrukturen kommer bedre frem.

Tre er det naturlige og tidløse, selv om laminat og vinyl er på frammarsj.

– Eik er fortsatt mest populært, sier Ole Kristian Vangerud.

Denne trenden er også lik hos BOEN, som har hele 86 % av produksjonen i eik.

OM BOEN OG KÄHRS

BOEN er basert på lange norske tradisjoner i foredling av trevirkebehandling av tre, og er i dag en av Europas største produsenter av parkett. På Tveit utenfor Kristiansand har BOEN 28 ansatte som står for en omsetning i Norge på ca. 242 mill. kr.

I 2013 fusjonerte BOEN med sveitsiske Bauwerk, og med et totalsortiment innenfor kvalitetsparkett selges produktene i over 50 land på fire kontinenter. Konsernet Bauwerk BOEN har i dag lagt all produksjon til Litauen og Sveits.

Kährs er en av Europas ledende produsenter av tregulv. Med mer enn 150 år i bransjen, er det også en av de eldste – i tillegg til en av de mest innovative, med en tradisjon for å introdusere banebrytende tregulvteknologi.

Kährs-gulv finnes i hjem, på kontorer, i butikker, hoteller, konsertsaler, teatre og sportsarenaer fra Kina til USA. Men fortsatt er hjertet, produksjonsanlegg og hovedkontor i den lille byen Nybro i Småland i Sør-Sverige, der Kährs ble grunnlagt i 1857.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...