Husredaksjonen
Meny
Slik vil vi ha det på kjøkkenet

Slik vil vi ha det på kjøkkenet

Nordmenn vil ha det vedlikeholdsfritt og integrert. Og flesteparten foretrekker tidløst fremfor minimalistisk.


TREND: Valgene du tar for interiør og farger på kjøkken er løsninger du skal leve med og ta vare på i mange år. Derfor faller mange ned på tidløse fronter og vedlikeholdsfrie benkeplater. Men nordmenn velger gjerne det nyeste av det nye når det kommer til hvitevarer og elektronikk.
Norema kjøkken - Edel hvit

Det bekrefter produktansvarlig ved Norema, Nils Arne Honningsvåg.

– Mange velger til slutt det kjøkkenet de tror de kan leve lenge med. 80 % av våre kjøpere ønsker et trygt og tidløst hvitt kjøkken, sier Honningsvåg.

Kjøkkenprodusenten henger med på det som er av farger innen interiørtrender, og grått er foretrukket av mange.

Grått kommer tilbake
– Grått var en farge som gikk bra for seks til åtte år siden. Nå ser vi at den er på vei inn igjen. Folk vil ha både lys, nøytral grå og en mørkere variant.

Norema kjøkken - Hvitt Grep

Det blir også stadig mer populært med håndtaksløse fronter. Her er det to ting som gjelder, enten et integrert grep som er frest inn i toppen eller bunnen av fronten, eller en “push-open”-løsning.

– Håndtaksløse fronter gir et moderne og elegant uttrykk.

Stein slår tre
En benkeplate har også mye å si for utrykket på kjøkkenet. Her er det mange tykkelser, farger og materialer å velge mellom.

Norema ser at 80 % av benkeplatene de selger er laminatplater. Her har det vært en økning. Det er mye på grunn av at etterligningene av naturmaterialer er blitt stadig bedre, mener Honningsvåg. Nå finnes det både stein- og treetterligninger med følbar og naturtro struktur.
Benkeplate lys eik og sort granitt

Heltre har tradisjonelt vært attraktivt i Norge. Men en plate i tre må pusses og oljes med jevne mellomrom. Det slipper man med laminatplatene.

Det er nok derfor heltre har måttet vike for steinplater også. Steinkompositt er like hardt og slitesterk som naturstein og har hatt et voldsomt oppsving hos Norema det siste året.

– Vi har hatt en økning på 300 prosent på ett år. Det er mange som ønsker å legge penger i en varig og vedlikeholdsfri plate, sier produktsjefen.

Dampovn er det nye
For det er ikke pengene det står på når nordmenn innreder, skal vi tro produktsjefen. Nordmenn har penger mellom hendene og liker å vise det i valg av hvitevarer.

– Norge er langt framme sammenlignet med andre europeiske land når det gjelder integrerte hvitevarer. Mange er opptatt av ny teknologi, sier Honningsvåg.

I tillegg til integrert kjøleskap og oppvaksmaskin er det trendy med innebygde kaffemaskiner.
Interiør

Et annet nytt element på kjøkkenet er dampovn. Det har vært brukt på restaurantkjøkkener i mange år, og nå er det å finne hos de fleste leverandører til privathusholdninger også. Det benyttes til å dampkok mat, og en liten dampovn på størrelse med en mikrobølgeovn koster fra 15.000 kroner og oppover.

Gass var et blaff
Interessen for gasskoketopper er dalende. Nå er det induksjon som gjelder. Her utnyttes energien maksimalt ved matlaging. Noe energibevisste nordmenn setter pris på.

– Dessuten velger mange å legge litt ekstra i en avtrekksvifte med god design, forteller Honningsvåg.

Så selv om vi ikke slår oss fullstendig løs når det gjelder kjøkkenfronter, så velger vi nordmenn å markere god smak enten ved å skjule hvitevarene, eller ved å synliggjøre enkeltelementer.

LES OGSÅ: Hvilken kjøkkenstil velger du?

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...