Husredaksjonen
Meny
Planter 5000 trær!

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å plante et nytt. Ett tre for hver solgte trapp!


Trapperingen er en ledende trappeprodusent i Norge, og har seks fabrikker og 13 trappestudio rundt omkring i landet. Trappeprodusenten er opptatt av bærekraft, og er blant annet sertifisert miljøfyrtårn. Nå gjør Trapperingen helt konkrete tiltak for å redusere mengden C02 i atmosfæren.

Bærekraftig materiale
- Vi i Trapperingen er opptatt av å produsere trapper på en bærekraftig måte. Hovedingrediensen i våre trapper er tre, og det i seg selv er mye bedre for miljøet enn om vi lagde trapper av stål eller betong, sier daglig leder Espen Eriksen.

Binder klimagassen C02
Han forklarer dette ved å ta oss tilbake til naturfagtimene på skolen.

- Når trær vokser, tar de opp CO2 fra lufta. Treet bruker karbonet som byggestoff og binder dette, mens oksygenet blir sluppet ut igjen gjennom fotosyntesen.

Skogen binder 28 millioner tonn CO2
Trær kan potensielt binde i gjennomsnitt hele 1,8 kilo CO2 pr. kubikkmeter treverk. Hvert år binder den norske skogen omtrent 28 millioner tonn CO2, som tilsvarer over halvparten av det menneskeskapte CO2-utslippet i Norge.

- Det som også er så fint med dette fantastiske materialet, er at tre binder karbonet helt til det brennes eller råtner. Selv når treverket har blitt til en trapp og står hjemme i de tusen hjem, binder det fremdeles karbon, forteller Trapperingen-sjefen.

Planter ett tre pr. trapp
Nå ønsker Trapperingen enda mer skog, og tar en aktiv rolle i dette arbeidet.

- Vi vet at planting av skog på nye arealer vil være et viktig bidrag i å begrense den globale temperaturstigningen til to grader. Derfor har vi bestemt for oss for å plante flere trær. For hver trapp vi selger planter vi ett nytt tre, og det vil skje i Fritzøe Skoger i Larvik, som er en av landets største private skogeiendommer, og som oppfyller markedets krav til bærekraftig skogbruk. Fritzøe Skoger forvalter 615.000 dekar, av det 430.000 dekar produktiv skog. Her får vi hjelp fra erfarne skogsforvaltere til selve plantingen, men vi i Trapperingen skal være med når det skjer, og det ser vi fram til. Dette er viktig arbeid som vi gjerne vil lære så mye som mulig om. Kanskje inviterer vi med oss noen trappekunder også, sier Eriksen.

Fra tre til trapp

Trærne som plantes blir etterhvert til nye trapper - som binder klimagass selv etter at de har blitt et møbel rundt om i de norske hjem.

Trapperingens trapper kan ses her.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...
Uforstyrret utsikt med stolpefritt glassrekkverk
Planlegging og tips

Uforstyrret utsikt med stolpefritt glassrekkverk

BMI lanserer et stolpefritt glassrekkverk som halverer monteringstiden.