Husredaksjonen
Meny
Nye vegger på 1-2-3

Nye vegger på 1-2-3

Glem gipsplater, sparkling, pussing og grunning. Nå får du endelig slette vegger med veggplater! Platene er ofte ferdiggrunnet – alt de trenger er et par strøk med favorittfargen din.


Enten du bygger ny bolig eller skal pusse opp, kan veggplater være løsningen for deg når ett eller flere rom skal få nye vegger. Veggplater er enkle å sette opp og gir et estetisk flott resultat.

Walls2Paint er et eksempel på en ferdigbehandlet sponplate som leveres klar for maling eller tapetsering. Platene monterer du raskt og enkelt, og deretter setter du ditt preg på veggen ved å male i ønsket farge. Dette er et genialt produkt for deg som ikke er glad i å sparkle eller pusse, og du sparer i tillegg masse tid. Samtidig får du et bedre arbeidsmiljø fordi du slipper alt pussestøvet dette medfører, forteller produktsjef Oddvar Grønsberg.

Veggplater kan settes opp i de fleste av husets rom, både på soverommet og kjøkkenet, i stua og gangen. De må monteres på avrettet stenderverk.

Platene monterer du raskt og enkelt, og deretter setter du ditt preg på veggen ved å male i ønsket farge.

Ønsker du derimot å montere veggplatene på eksisterende vegg kan du fint gjøre det, men det er viktig at ujevnheter er rettet opp før platene monteres. Den unike låsprofilen gir nesten usynlige skjøter.

– Veggplatene har god skrufasthet, noe som betyr at de både er enkle å montere og feste ting på, sier Grønsberg.

Ønsker du en effektiv, smart og praktisk løsning, som hverken krever håndverkere eller forhåndskunnskap, kan veggplater være det rette valget for deg. Planlegger du godt, og har alt klart, kan boligens rom bli nye og tidsriktige i løpet av en helg.

Interiøreksperten om veggplater og årets fargetrender
Interiørstylist Signe Schineller står bak bloggen resignert.no, og er kjent fra TV-programmene God morgen Norge, Herlige hjem, Sinnasnekker’n og Boligkrise. Hun holder også inspirerende foredrag og kurs om temaene bolig og interiør.

Veggplater er et smart produkt for deg som vil få jobben raskt unnagjort og selv bestemme farge på veggen. Dette er et brukervennlig produkt selv for en amatør, men sørg for å ha riktig verktøy, som en skikkelig sag og et vater. Personlig synes jeg det er fint å slippe jobben med å sparkle og pusse når husets rom skal få nye vegger.

Når det gjelder fargetrender, er det flere stiler som regjerer. Til kundene mine pleier jeg å si følgende: «Hvorfor velge en gjeldende trendfarge hvis du ikke liker den?» Kjenn etter hva DU liker. Men gråtoner er klassikere, og dypere toner gir en god atmosfære. Grønne og blå farger med mye grått i, i ulike valører, sees stadig oftere i moderne interiør.

Et brukervennlig produkt selv for en amatør, men sørg for å ha riktig verktøy

Når du fargesetter et rom bør du tenke på hvilken retning rommet vender mot – nord, sør, øst eller vest? Det har betydning for hvordan fargen oppfører seg. Hvilken etasje leiligheten eller rommet er i, spiller også en rolle for fargevalget. Skal du fargesette et helt hus, enten du bygger nytt eller pusser opp, er det viktig å ha en plan slik at fargevalget blir gjennomført. Men du kan også planlegge kontrastfylt, og la dét i seg selv skape en helhet i boligen.

Mange er beskjedne og holder seg til den malte fondveggen eller en tapetsert vegg som blikkfang. Men jeg har troen på bruk av mer farger fremover, både lyse og mørke. I et TV-program jeg var med i, malte jeg et helt rom i dus gråblå. Flere reagerte på fargen, men da rommet var ferdig innredet og ferdig malt, elsket alle fargen. Det ga en følelse av luft, himmel og hav. Det ble helt fantastisk!
Flere av de store malingsleverandørene har sine farge og trendteorier. Her kan du la deg inspirere. Mørkere gråtoner og dype farger opp mot transparente pasteller er i vinden.

Mørke farger kan virkelig fremheve interiøret!
Skal du velge farger til boligen er dette mitt råd: Stol på deg selv. Vær tro mot DIN stil, og det som passer for deg og din familie. Farger påvirker oss mer enn vi tror.

– Signe Schineller

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...