Husredaksjonen
Meny
Maren skaper landets vakreste hjem i bolig fra Hellvik Hus

Maren skaper landets vakreste hjem i bolig fra Hellvik Hus

Hemmeligheten ligger i kontrastene og i materialvalgene, sier Maren Baxter fra Flekkefjord.


- Helheten i boligen er jeg veldig fornøyd med, men jeg er laget litt sånn at jeg alltid tenker «hva skal jeg gjøre nå?». Jeg er en av de som må ha nye prosjekter å jobbe med hele tiden.

Det sier 29 år gamle Maren Baxter fra Flekkefjord, som i 2016 vant boligmagasinet Boligpluss’ konkurranse «Norges vakreste hjem».

Stue

Fint på 80 kvadratmeter

Maren er lidenskapelig opptatt av interiør og tegning, og bruker mye av tiden sin til å komme på nye, kreative og flotte løsninger i den 80 kvadratmeter store boligen hun deler med samboer Erlend Holm Reg.

Del boligen inn i små soner som du kan hvile blikket på.

 

Boligen er bygget av Hellvik Hus Flekkefjord.

- Hemmeligheten til et fint hjem er å skape kontraster, og å bruke forskjellige materialer. Del boligen inn i små soner som du kan hvile blikket på. Det gir også et inntrykk av at boligen er større, sier Maren, som beskriver seg selv som detaljfreak og perfeksjonist.

Kjøkken

Mye personlighet og kontraster

For Maren begynte det hele med hvite vegger. Det ble fort for kjedelig for henne, og hun brukte mye tid på å finne ut hvordan hun ville ha det. Det førte til en rekke runder med malerkosten, før hun etter hvert landet på en stil hun beskriver som skandinavisk minimalistisk med mye personlighet og kontraster, og en nøytral og naturlig base med nyanser av svart, hvitt og grått. 

Jeg er opptatt av å finne kreative løsninger som ikke koster så mye.

I det siste har likevel Maren begynt å ta i bruk varmere farger som oransje og brun, både i stuen, på kjøkkenet og på soverommet. På den måten skaper hun bedre harmoni og rød tråd gjennom hjemmet, og hun får en flott kontrast mot de nøytrale fargene hun tidligere har brukt mest.

- Og så er jeg veldig glad i bruktfunn når det kommer til interiør. Jeg er opptatt av å finne kreative løsninger som ikke koster så mye, sier Maren, som også har laget noen av møblene sine selv.

Blant annet har hun laget et bord av en blomsterpotte og et solspeil av plastskjeer og papp.

Alle de kreative løsningene hun finner på og alt det andre hun gjør med hjemmet deler Maren flere ganger i uken på bloggen sin marenbaxter.com, og på Instagram-kontoen marenbaxter hvor hun har over 120.000 følgere.

Bad

Fint uansett størrelse

I konkurransen «Norges vakreste hjem» kjempet Maren mot finalister som gjerne hadde store eneboliger på flere hundre kvadratmeter. Da ble det viktig for Maren å vise at det går an å ha det fint hjemme uansett størrelse på bolig.

Med denne type boliger er det viktig å utnytte arealet godt og å lage best mulig planløsning.

Mange som kommer besøk blir overrasket når Maren forteller de at leiligheten er rundt 80 kvadratmeter.

- Med denne type boliger er det viktig å utnytte arealet godt og å lage best mulig planløsning, sier Kim Fjeld i Hellvik Hus Flekkefjord, som solgte boligen til Maren og samboeren.

- Vi er grundige i prosjekteringen og går gjennom arealet flere ganger. Det gjelder å bruke tomtens kvaliteter, og å plassere vinduer og uteareal riktig, fortsetter han.

Likte planløsningen i boligen

Planløsningen var mye av grunnen til at Maren og samboeren likte boligen så godt, og hvorfor de bestemte seg for å kjøpe.

- Beliggenheten var en sentral faktor, men vi falt også for de gode vinduene og at det var høyt under taket. I tillegg var stueområdet lyst og luftig, sier hun.

Detalj stue

Alle foto: Maren Baxter

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...