Husredaksjonen
Meny
Legg grunnlaget for et sunt og energieffektivt hjem

Legg grunnlaget for et sunt og energieffektivt hjem

Ved å velge et moderne byggesystem sikrer du boligens fundament, og du tar bedre vare på miljøet. Både hjemme og ute i den store verden.


Det er mange spørsmål som stiller seg når en skal bygge nytt. Hvor skal boligen ligge? Hvor stor skal den være? Hvilke planløsninger fungerer best for din familie? Når boligen først bygges, hvem er det som tar seg av å utføre de forskjellige jobbene? Hvilke materialer skal de bruke? Hva koster de, og har de den rette kvaliteten?

Spørsmålene er mange. Det samme gjelder valgene. De skal en ta mange av. Det økonomiske skal veies opp mot både personlige preferanser og hensynet til kvalitet flere ganger underveis i byggingen. Det er ikke alltid lett å vite hvilke hensyn en skal vekte tyngst.

Viktig med et godt fundament

Når man står ovenfor så mange valg er det viktig å starte riktig. Om man ikke velger et godt fundament og en solid konstruksjon til boligen i bunnen blir de andre avgjørelsene en må gjøre senere av mindre betydning.

- Et solid fundament er grunnlaget for en varig, trygg og sunn bolig. Det hjelper lite at tapeten har den rette fargen hvis konstruksjonen råtner og skaper dårlig inneklima. Det er heller ikke fornuftig å spare penger i byggefasen dersom det fører til store vedlikeholdskostnader innen kort tid, sier Eivind Olsen, sjef for produktutvikling i Jackon.

De som bor i boliger med fuktproblemer har oftere enn andre pustebesvær, hoste, piping i brystet, astma, bronkitt og luftveisinfeksjoner.

Jackon er et heleid norsk industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad, som blant annet leverer Jackon Thermomur. Det er et komplett, moderne og miljøvennlig byggesystem for både grunnmur og vegger.

Velger en Jackon Thermomur blir resultatet en solid, ferdig isolert mur og en varm, tørr konstruksjon. På den måten skaper en et trygt fundament for sitt nye hjem.

- Bygger en boligen i Thermomur vil den holdes varm om vinteren og sval om sommeren, og utgiftene til oppvarming holdes på et minimalt nivå, sier Olsen.

Eivind Olsen, JackonEivind Olsen, utviklingssjef i Jackon.

Unik isolasjonsevne

Jackon Thermomur består av lette blokker i EPS (ekspandert polystyren), et resirkulerbart naturprodukt med unik isolasjonsverdi det koster lite energi å produsere. Disse EPS-blokkene stables oppå hverandre som byggeklosser og fylles med betong. Blokkene er enkle å håndtere og montere for håndverkere, og kan settes opp uansett vær. Dette sikrer en forutsigbar byggeprosess, både tidsmessig og økonomisk.

Bygger du din nye bolig med Thermomur fra Jackon tar du hensyn til miljøet både ute og hjemme. 

Når konstruksjonen er ferdig kan den dekkes med murpuss utvendig, eller kles med panel, alt etter hva du foretrekker for din nye bolig.

- EPS-blokkene har svært god isolasjonsverdi og er svært lette i vekt. Det brede sortimentet av blokker og tilbehør gjør at ulik tykkelse på innervegger og yttervegger, hjørner, buede vegger og andre løsninger er uproblematiske, forteller utviklingssjef Olsen.

Sikrer deg mot fukt i kjellerrom

Fukt i kjellerrom er et kjent problem i mange norske boliger. Et fuktig miljø danner grunnlag for mugg som sprer seg til materialene rundt.  Likevel velger mange å lage lekerom for de yngste barna, eller oppholdsrom for tenåringene, i boligens underetasje. Det er ingenting galt i det i utgangspunktet, men da bør en forsikre seg om at en slipper å bekymre seg for å utvikle allergier eller andre helseplager grunnet dårlig inneklima.

-  De som bor i boliger med fuktproblemer har oftere enn andre pustebesvær, hoste, piping i brystet, astma, bronkitt og luftveisinfeksjoner, skriver seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, Rune Becher, i rapporten ”Fukt og fuktskader i norske boliger".

- De har også mer eksem og allergisk betennelse i slimhinnen i nesen. Mange melder dessuten om diffuse symptomer, som hodepine, konsentrasjonsproblemer og trøtthet.

Et hus bygget med Jackon Thermomur er godt isolert, og dermed også svært energieffektivt. Fordi konstruksjonen puster vil boligen få fullverdige rom med et sunt og komfortabelt inneklima.

Jackon gir deg lette løsninger for et bedre klima.

Sikrer en seg et godt inneklima i kjelleren får en på mange måter en ekstra, fullverdig etasje som gir boligen både økt bruksverdi og høyere markedsverdi. Dessuten åpner en for muligheten til å sikre skattefri inntekt fra utleie om en har en boenhet i underetasjen.

Lette løsninger for et bedre klima

Jackon Thermomur er et godt økonomisk valg. Ikke bare under byggingen, men i hele boligens levetid. En bolig bygget med Thermomur vil være varm om vinteren og sval om sommeren, og ha et sunt inneklima. Konstruksjonen har ingen kuldebroer og dermed minimalt varmetap, noe som betyr at man sparer både penger og miljø i lengden.  

- Jackon Thermomur utvikles og produseres i Norge for det norske klimaet. Gjennom 30 år har vi kontinuerlig testet og videreutviklet produktene våre i samarbeid med kundene og i takt med endringene i byggeforskriftene. Bygger du din nye bolig med Thermomur fra Jackon tar du hensyn til miljøet både ute og hjemme. Jackon gir deg lette løsninger for et bedre klima, sier Eivind Olsen.

Oppføring av Jackon thermomur.Oppføring av Jackon Thermomur.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...