Husredaksjonen
Meny
Vil du bygge bolig, men finner ikke tomt?
Husredaksjonen / Husbyggerskolen

Vil du bygge bolig, men finner ikke tomt?

Før du skal bygge bolig må du finne tomt, og det kan by på mange utfordringer: Du må blant annet innhente byggetillatelse. Ikke bare kan det ta lang tid, men det er ikke engang sikkert du får lov til å bygge. Hvorfor ikke heller prøve Den gylne middelvei – at andre finner tomten og bygger en ferdigprosjektert bolig for deg?


I “gamle dager” kunne man skaffe seg tomt og sette opp en bolig. I våre dager har utbyggere tatt over, og derfor er det stadig flere kjøper som seg inn i prosjekter. Og det kan være en smart avgjørelse, da det gjør hele byggeprosessen mye enklere for deg – selv før byggingen begynner:

Fordeler med at andre har funnet tomten for deg
Både valget av tomten og boligen som skal bygges er basert på at utbyggeren har god erfaring. En profesjonell utbygger har dessuten erfaring med å finne de beste tomtene. Hvis du kjøper en tomt med ferdigprosjektert bolig er den også som regel en del av et utbyggingsområde. Det betyr at at andre allerede har tenkt på lekeplasser, veier, vann, kloakk, strøm og beliggenhet til skoler, barnehager og nærmeste tettsted for deg.

I tillegg blir det billigere når flere deler på tomtekostnadene i et område – tenk kvantumsrabatt! Også vedlikeholdskostnader blir lavere når flere bidrar.

Fordeler med en ferdigprosjektert bolig
Du får én kontrakt å forholde deg til, og kostnadene blir faste og forutsigbare da det er utbygger og ikke du som har ansvaret. Et viktig poeng er også prosjektledelse – å bygge hus er vanskelig når du ikke har gjort det før. Dessuten er det mange lover og regler du må sette deg inn i.

Mange som vurderer en ferdigprosjektert bolig tror de ikke kan være med på å påvirke romløsninger, materialer, innredning og interiør – men det kan man. En tommelfingerregel er at jo tidligere du kommer inn i prosjektet, desto mer kan du påvirke.

Vil du vite flere fordeler med en ferdig prosjektert bolig kan du lese om dem her.

Hellvik Hus har alltid mange spennende byggeprosjekter på gang som stadig oppdateres med nye tomter og boliger.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog
Siste artikler
Stedet for inspirasjon
Planlegging og tips

Stedet for inspirasjon

I Trapperingens trappestudio skal du bli inspirert, se mulighetene som finnes og lære om de valgene du kan ta. Målet ...
De beste takene har takvinduer
Planlegging og tips

De beste takene har takvinduer

Skal du renovere eller bytte ut taket? Da har du en utmerket mulighet til å samtidig øke verdien av din bolig med ett...
Dette bør du vite om innerdører
Planlegging og tips

Dette bør du vite om innerdører

En dør er ikke bare en dør. Det viktigste med en innerdør er faktisk det som er usynlig, nemlig innsiden. Når du velg...