Husredaksjonen
Meny
Hvorfor bør du bygge nytt istedenfor å kjøpe brukt?
Husredaksjonen / Husbyggerskolen

Hvorfor bør du bygge nytt istedenfor å kjøpe brukt?

Mange av kjøpene vi gjør handler om å bestemme seg for om man skal ha nytt eller brukt. Det være seg TV, kjøleskap, sykkel, bil, båt – og hus. Mange tror nemlig at å kjøpe brukt bolig er det billigste, men er det virkelig så enkelt?


Fordelene med å bygge nytt
Du flytter inn i et hus du ikke behøver å gjøre noe med, og som er skreddersydd etter dine behov. Du slipper også 2,5 prosent dokumentavgift på total kjøpesum – på ny bolig betaler du kun avgift på tomteprisen. Og du slipper budrunder og kan forholde deg til fast pris.

Å kjøpe nytt er i tillegg tryggere. Gjennom Bustadoppføringslova er rettsvernet og rettighetene du har som kjøper mye sterkere enn om du kjøper brukt. En entreprenør er for øvrig en profesjonell aktør, og som regel lettere å forholde seg til enn tidligere eier.

Du finner flere fordeler her.

Dette sparer du på å bygge nytt
Dokumentavgiften er allerede nevnt, og her kan du fort spare over 100 000 kroner. I et gammelt hus er det ofte mye som må pusses opp – det slipper du i mange år fremover når du bygger. Også isolasjon og ventilasjon er mye bedre i nye boliger, hvilket gir lavere energikostnader og bedre inneklima. I et nytt moderne hus får du dessuten moderne løsninger som følger de siste forskriftene, og du får fem års garanti.

Her finner du flere argumenter for hvorfor du bør bygge ny bolig.

Kjøpe ferdig prosjekt?
Ønsker du å bygge ditt eget hus, men har ikke eller finner ikke tomt? Da bør du heller se på tilgjengelige prosjekter enn å hoppe rett fra å bygge på egen tomt til å kjøpe et brukt hus. Mange tror at når de kjøper et ferdigprosjektert hus – så er huset “ferdig”. Dette stemmer ikke: Du kan være med på å påvirke planløsning, produkter, innredning, materialer og detaljer ut fra behovene du har.

Du kan se etter tilgjengelige prosjekter her.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...