Husredaksjonen
Meny
Vår-høst pendler i Skibviga-Paradis

Vår-høst pendler i Skibviga-Paradis

– Jeg har fått alt hundre prosent som jeg ville. Nå er jeg ferdig med vedlikehold i mitt liv,  sier Kjell Wike Pettersen som etter en hektisk yrkeskarriere i  databransjen nyter tilværelsen som pensjonist og vår-høst pendler i Skibviga på Saltrød.


Foreløpig pendler kona Ingjerd til jobb i Drammen, hvor paret har terrasseleilighet som de akter å beholde.

Så akkurat nå nyter han vidunderlige forsommerdager sammen med hunden Kalle i huset som Hellvik Hus ganske treffende har døpt «Paradis»

– Jeg har bygget hus seks ganger tidligere, så jeg visste hvordan jeg ville ha det da jeg planla en sekundærbolig. Men det var ganske tilfeldig at det ble her ved Tromøysund vi havnet, sier Pettersen, som fant drømmetomta på finn.no.

– Jeg søkte på kystnære tomter og falt for denne idylliske tomta i Skibvig Ringvei. Mitt eneste forhold til Sørlandet var i grunnen gode barndomsminner fra Oggevatn. Jeg har aldri glemt kompene fra den tiden, og nå kjøper jeg komper til 16.90 på Krøgenes hver tirsdag – så ringen er sluttet, konstaterer han fornøyd.

– Riktignok stusser nok sørlendingene litt på tilbehøret mitt. På kompene må jeg nemlig ha smør og tyttebær – og en liten dash ketchup…

PARADIS: Kjell Wile Pettersen visste hva slags hus han ville bygge.     Det skulle være et skipperhus-lignende bygg. Det skulle være hvitt og mest mulig åpent innvendig – og hagen skulle være ferdig samtidig med huset.  Det ble «Paradis» 

Over alle forventninger

Pettersen visste hva slags hus han ville bygge. Det skulle være et skipperhus-lignende bygg. Det skulle være hvitt og mest mulig åpent innvendig. Dessuten var han fast bestemt på at hagen skulle være ferdig samtidig med huset.

– Jeg hadde klart for meg hvordan vi ønsket at eiendommen skulle se ut. Jeg hadde selv laget en skisse som ble utgangspunktet for en anbudsrunde. Vi fikk anbud fra seks firmaer og det skilte faktisk en million kroner fra høyeste til laveste anbud, forteller Pettersen, som gikk i tettere dialog med Hellvik Hus og et annet lokalt firma før han bestemte seg.

– Jeg fikk ganske fort en veldig god følelse for Hellvik Hus, og den følelsen er blitt forsterket gjennom byggeprosessen. Jeg vil påstå at deres arbeid og oppfølging har overgått alle forventninger.

Jeg har aldri opplevd maken til dyktige håndverkere.

Hos Hellvik Hus fant Pettersen et hus som passet til perfekt til hans ønsker og preferanser – nemlig «Paradis».

Hustypen ble tilpasset Pettersens spesifiserte ønsker og behov. I første etasje er åpen løsning med stue og kjøkken – med herlig utsikt mot Tromøysund og Tromøya.

En dobbel terrassedør står vidåpen og slipper inn den solrike forsommerdagen  med eimen av blomster og gress.

I første etasje er det i tillegg soverom, bad og vaskerom, mens det i annen etasje er TV-stue, bad og tre soverom. Alt lyst og innbydende. I tillegg er det ved siden av huset bygget en stor dobbeltgarasje, som sammen med inngangspartiet danner et trivelig tun hvor et nyplantet japansk kirsebærtre står i lyserødt flor og daycruiseren står klar til sjøsetting…

Stålkontroll på alt

Pettersen er faktisk så fornøyd at når han har gjester i Paradis-huset så utfordrer han dem til å finne fem feil. Ingen har funnet noen feil til nå.

– Jeg har som sagt bygget seks ganger tidligere, så jeg vet hva jeg snakker om. Men jeg har aldri opplevd maken til dyktige håndverkere. Dessuten har vi hatt en svært god tone underveis i prosessen, både med snekkerne og de andre håndverkerne på stedet – og ikke minst med byggelederen, sier han.

– Hellvik Hus har hatt stålkontroll på alt.

Faktisk er Pettersen så fornøyd at skissen som ble laget før hus og hage ble påbegynt har fått hedersplass på veggen i stua.

STORTRIVES: – Vi er veldig fornøyde og stortrives i Skibvig Ringvei, sier Pettersen.  

Møbler på finn.no

At Kjell Wike Pettersen har hatt urokkelige kvalitetskrav til både hus og hage er lett å se. Men på ett punkt overrasker han. Nær sagt alle møbler og annet utstyr i huset er kjøpt på finn.no!

– Det var veldig interessant å finne møbler som passet i huset og vi er veldig fornøyd med resultatet, sier han.

Jeg fikk ganske fort en veldig god følelse for Hellvik Hus.

Dessuten har han satt sitt personlige preg på interiøret med egenskapt kunst.

– Jeg liker å male, både lister og bilder med oljemaling og akryl. På soverommet har jeg plassert staffeliet.

Hagen først

Den rutinerte husbygger og drevne planlegger var fast bestemt på at utemiljøet skulle være ferdig samtidig med huset.

– Jeg kom i kontakt med hagearkitekt Anneli Rose Bengtson og fortalte henne hva jeg ønsket meg. Hun har gjort en fantastisk jobb og vi nyter synet av de kloke løsningene hun har funnet og de plantevalg hun har gjort.

– I det hele tatt er vi veldig fornøyde og stortrives i Skibvig Ringvei, sier vår-høst pendleren.

LYST OG ÅPENT:  Åpen løsning og masse lys. Møblene er kjøpt på finn.no.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...