Husredaksjonen
Meny
Valgte å bygge nytt hus

Valgte å bygge nytt hus

Frederik Thanem og kona Solfrid Tveit, med sine to barn er nettopp ferdig med å bygge Hellvik Hus i Leidlandshagen på Eigerøy i Egersund. Familien sitter i den nye stua og betrakter den fantastiske utsikten gjennom vinduene som går helt ned til gulvet. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i dette huset.


Smarte løsninger kommer til syne kontinuerlig når vi betrakter huset innvendig. Det er spennende tider for familien med nytt hus, nytt sted, ny lekeplass for ungene og barn nummer tre på vei.

Hvorfor bygge nytt hus fremfor for å kjøpe brukt?

Vi valgte å bygge nytt for å kunne bestemme hvordan vi ville ha det. Å velge løsninger og definere vårt hus har vært en artig og spennende prosess. Vi har alltid hatt mange ideer om hvordan vi skulle bygge og hva som passer best for oss. - En drøm det var kjekt å få muligheten til å realisere akkurat nå, legger Solfrid til som venter barn nummer tre hvert øyeblikk. - Du slipper fallgruver eller overraskelser som kan være i bruktmarkedet. sier Frederik Vi fikk følge med hele byggeprosessen, så nå vet hva som er inni vegger og gulv, legger han til.


LES OGSÅ: Kjøpe ny eller brukt bolig?


Hvorfor akkurat Leidlandshagen?

Solfrid så en..  «En mulighet til å lokke trønderen til Egersund ha ha.» skyter Solfrid inn. Vi så en annonse for Leidlandshagen, og ble vi lokket ned fra Bergen for å se på tomter. Vi følte at dette stedet passet oss veldig godt.

 

Hvorfor valgte dere Hellvik Hus?

Vi valgte først og fremst Leidlandshagen som sted å bo og i utgangspunktet ønsket vi å bygge et «funkis» hus med flatt tak osv, men det var ikke regulert for det her..

"Vi ble utfordret på det vi trodde vi ville ha, og kom inn i en spennende prosess der vi fant ut hva vi egentlig hadde lyst til." Det var spennende å utfordre løsningene på de rommene som allerede var tegnet og se hva slags løsninger vi kom frem til selv innenfor de gitte rammene. Det å bygge katalog-hus med Hellvik Hus viste seg å være veldig fleksibelt med masse muligheter.

 

Hvordan kom dere frem til planløsningen? 

 

Vi begynte med sola, hvordan sola skinner på tomta. Det dannet utgangspunkt for terrasse og rom vi ønsket solvendt. Vi hadde ønske om et praktisk hus og satte av plass til oppbevaring og de litt kjedelige tingene først. -Som grovkjøkken og stort teknisk rom legger Solfrid til. Hellvik Hus var veldig fleksible og ga oss muligheten til å prosjektere de
 løsningene vi var ute etter. Kjøkkenet var den viktigste delen for huset og det er kjøkkenet som er blitt tegnet om flest ganger. Begge synes kjøkkenet har blitt et godt rom å være i."Det er som å flytte inn i tegningen, over all forventing."

Hellvik Hus har veldig fleksible tegninger med rom for å gjøre en del personlige endringer og tilpasninger.

Byggeprosessen

Byggeprosessen var veldig effektiv og kjapp. Den gikk egentlig smertefritt og over all forventning. Budsjettet ga god oversikt over totale kostnader i prosjektet. Hellvik Hus kom med et budsjettforslag der vi fikk legge til og trekke fra der vi mente det var riktig. Vi fikk god veiledning fra selger. Han var flink til å forklare og være ærlig på hvor det var vanlig å legge til litt ekstra. Vi følte at Hellvik Hus hadde god erfaring og hjalp oss å få et realistisk blide på det hele, uten ubehangelige overraskelser underveis.

I forhold til sluttresultatet er vi «knakanes» godt fornøyd! sier Frederik med et smil. Da Paul, selgeren fra Helvik Hus, sa: selvfølgelig kan vi ordne det, det er «bygg med glede», la det lista for høye forventninger. Det har vært «bygg med glede» mener Solfrid bestemt.

Kjøpsopplevelsen har vært bra, prossessen har vært fin, resultatet er jo helt fantastisk! Vi kunne gjerne tenke oss å anbefale Hellvik Hus til andre som vil bygge nytt. Ikke sant Solfrid? Jo, det er en spennende måte å bygge hus på. Du tar utgangspunktet i noe du finner i en katalog og har muligheten til å gjøre det til ditt eget. Det er det som gjør at jeg er veldig fornøyd med prosessen og at jeg føler at det er mitt hus slik jeg ønsket meg det.

 

Eigerøy ligger flott plassert utenfor Egersund og deles nesten i to av den store bukten Lundarvika. Øyas kystlinje kjennetegnes dessuten av en rekke mindre viker, holmer og øyer som gir følelse av skjærgård. I en avstand på 5-7 minutter i bil finner du jernbane, sentrum, skoler, idrett og barnehage. I nærheten finner du også populære badevann og flotte turområder. Alt dette gjør Eigerøy til et koselig og idyllisk sted å bo.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...