Husredaksjonen
Meny
Storfamilien stortrives i stort hus

Storfamilien stortrives i stort hus

Noen er bokstavelig talt født for å bli sammen. Dette var også tilfellet med Mette Rygh og Ronny Heggnes. De var venner da de var yngre, men de hadde ikke hatt kontakt på 30 år da de møtte hverandre igjen for fire år siden. Etterpå har de vært uatskillelige.


– Og nå har vi altså bygget hus. Det har seg nemlig slik at foreldrene våre ble kjent med hverandre for mange år siden, og på badet har vi til og med et bilde av oss i badekaret fra da vi var små.

Siden den gang har den blide 42-åringen utdannet seg som dekoratør, og hun jobber i dag som konseptutvikler og innredningsansvarlig for butikker. Samboer Ronny er like gammel.

– Jeg har tre jenter fra før som bor i huset på fulltid. Han har to gutter som er her annenhver helg, så det er masse liv og full fart hele tiden.

Med så mange medlemmer i familien visste de godt hva de trengte da jakten på eget hus startet: God plass og en smart planløsning.

Fikk ønskene oppfylt
Valget falt til slutt på Peiskos fra Hellvik Hus, og de flyttet inn i april 2014. De har god utsikt fra den hvite eneboligen som ligger vakkert til på en topp i Ryghgata på Rygh, hvilket Mette synes passer bra.

Hun forteller at det var tilfeldig at det ble nytt hus:

– Vi satt og kikket i huskataloger, og så fant vi et fra Hellvik Hus med fem soverom som ikke var for stort og hadde stilen vi likte – moderne, men ikke helt funkis. Søsteren min hadde brukt Hellvik Hus avdeling Drammen tidligere, og på bakgrunn av det hun fortalte tok vi kontakt med dem.

Mette og Ronny er svært fornøyd med byggeprosessen.

– Vi må spesielt få berømme Vidar Haugstvedt som ble kåret til årets byggeleder i Hellvik Hus i 2013, men hele teamet i Hellvik Hus avdeling Drammen har vært helt unike. De har vært flinke til å følge opp og hjelpe hele veien. De har funnet løsninger for oss og det har vært et godt samarbeid. Det jeg synes har vært veldig fint er at hvis det var noe vi var usikre på tok de tak med en gang slik at vi fikk det som vi ville. Vi har faktisk kontakt med dem ennå, og de trår til om det er noe.

Familien har gjort litt om på de opprinnelige tegningene, og fått huset tilpasset slik at det er god plass til alle.

– Vi har fått dobbel garasje integrert i huset med furtebu i andre etasje, og stua nede er bygget litt større. Vi har lagt tak over litt av uteplassen, og utvidet vaskerommet. Så har vi flyttet noen vegger oppe slik at vi fikk større stue der også. Vi har valgt en moderne stil med lyse og klassiske farger som varer lenge.

Den nybakte huseieren forteller at gikk det veldig greit å foreslå forandringer, og Hellvik Hus gjorde som hun og familien ønsket.

– Dialogen gikk veldig fint hele tiden, og de har vært helt supre. Jeg brukte lang tid på planløsningene og endringer på hustegningene, men de har hatt gode innspill og gitt gode råd underveis. De har stolt på forslagene mine før de sendte dem videre til arkitekten for godkjenning.

For siden Mette jobber med å tegne og innrede butikker, visste hun nøyaktig hvordan hun ville ha det i familiens nye hjem.

– Jeg liker i det hele tatt å bruke tid på å planleggingen og se løsninger, og jeg lagde en møblert og fargelagt collage til hvert rom for å se helheten. Sluttresultatet ble ganske likt det jeg så for meg.

Snill samboer
Å bygge hus sammen kan føre til krangling, men Mette sier hun har vært heldig med samboeren som har latt henne styre på siden hun gjør mye av det samme til daglig.

– Han er veldig stolt av å ha funnet betongtapeten til gangen. Det var dessuten han som ville ha dobbelgarasjen, og han har i tillegg fått furtebua, smiler hun.

Og mens hun stort har tatt seg av interiøret, er det Ronny som har trukket i trådene utendørs. I følge Mette har dette vært en perfekt arbeidsfordeling, og det er da heller ikke småtterier han har gjort på tomten.

– Med en gang huset var på plass og han kom hjem fra jobb offshore, satt han i gang med å planere. Så plantet han hekk, la plen, asfalterte gårdsplassen og håndstablet natursteinsmuren. Han har også lagt brostein på uteplassen og på stien rundt hele huset. Han har fått litt hjelp, men han har gjort mesteparten selv.

 " Hellvik Hus avdeling Drammen har vært helt unike

Den godeste Ronny jobbet effektivt, og allerede på sommeren var utearealene ferdige. Med den fantastiske sommeren som var i fjor friskt i minne gleder Mette seg til en ny vår og sommer i hagen. Og høst.

– Vi har terrassevarmer, markiser og levegger, så vi satt ute til langt på høst. Det var en fin måte å forlenge sommeren på.

På spørsmål om hva Mette og familien er spesielt fornøyd med, svarer hun uten å nøle spisedelen på kjøkkenet. Her gjør barna leksene sine, og de kan dekke på til hyggelig langbord med plass til 14 gjester.

– På originaltegningen er det høyt under taket, men ikke så høyt som vi har det. For at vinkelen skulle gå i ett med taket over uteplassen måtte arkitekten tegne om, så her har vi nesten kirketårnhøyde. Det at vi har vinduer helt opp til taket gjør huset vårt til noe helt spesielt.

– Det ble akkurat som vi ønsket oss. Vi har fått det huset vi drømte om, avslutter Mette.

LES OGSÅ: Gammelt sommerparadis fikk nytt liv og Drømmehus i svigermors hage

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...