Husredaksjonen
Meny
Slik ble husdrømmen virkelighet for Anna og familien

Slik ble husdrømmen virkelighet for Anna og familien

Når du har bestemt deg for å bygge ferdighus er det alltid vanskelig å velge både leverandør og type. Da hjelper det å bli forelsket i huset ditt ved første øyekast – slik Anna Neraas ble.


Anna og familien føler de har fått drømmehuset.Hun bor med mannen Vidar og datteren Ada i den koselige bygda Vestnes som ligger midt mellom Ålesund og Molde. Derfor kalles da også det lille stedet Midt i blinken.

Den ferske huseieren kan avsløre at så lenge hun kan huske har hun båret på en drøm om å bygge sin egen bolig. Den idylliske tomten huset står på er historisk grunn familiært sett – det er nemlig småbruket der bestemoren til Vidar vokste opp.

– Nettopp derfor var vi veldig opptatt av å ha et hus som passet inn, og siden det står en låve her ville vi ha en landlig stil. Samtidig var vi på jakt etter et klassisk hus som ser ut som det kunne ha stått her i hundre år allerede. Vi sammenlignet med andre leverandører, og Hellvik Hus hadde den beste kombinasjon av hustype og pris. Derfor falt valget til slutt på Eplehage.

Enkelt å gjøre forandringer
Anna og familien gjorde et godt valg: Eplehage er både tidløst og klassisk. Utvendig har det en utsøkt blanding av det moderne og det tradisjonelle. Innvendig er det god plass med en romslig stue og et sosialt kjøkken med plass til mange gjester i første etasje. I andre etasje er det fire store soverom og en herlig loftstue.

Anna er også godt fornøyd med kvaliteten på ferdighuset og arbeidet som er utført

– Romløsningen var veldig i tråd med det vi selv hadde tenkt. Så det var få endringer som skulle til for å få det akkurat slik vi ville ha det.

Noen av forandringene den lille familien gjorde var å ha mønet himling på loftet, altså at de har skråtak hele veien opp. I tillegg gjorde de loftstuen litt større ved å forminske to av soverommene oppe.

– Familietid er viktig for oss, så vi ville gjerne ha mulighet til å sitte på loftet og spille spill sammen. Soverommene var store fra før, så det har gått veldig bra. Vi ville også beholde den gamle gårdssjarmen, derfor har vi flaggpostvinduer med gjennomgående sprosser for å få den autentiske følelsen.

KjøkkenAnna forteller at Hellvik Hus var behjelpelige når hun og familien ønsket tilvalg som ikke var i standardsortimentet. I det hele tatt var forandringene de ønsket å gjøre i forhold til huskatalogen enkle å gjennomføre.

– Alle slike ting gikk veldig greit. Vi snakket med byggelederen og fortalte hva vi ville ha annerledes. Da tegnet de om og sendte til oss, og så godkjente vi. Byggelederen var også ofte innom selv om hun holdt til i Ålesund, og hun sjekket opp og tok tak hvis det var noe.

Ofte kan du som husbygger ha ideer som ikke lar seg gjennomføre i virkeligheten. Da er det i følge Anna godt å ha en byggeleder med god fagkunnskap – slik de hadde. Hun visste godt hva som kunne gjøres og ikke gjøres.

– Når det gjelder husbygging er det tre regler som gjelder: Planlegging, planlegging, planlegging, smiler hun.

– Vi gjorde et par impulsive valg underveis, og da fikk vi tegninger og pris på det slik at det likevel ble veloverveide avgjørelser. Så byggelederen vår og alle andre involverte gjorde en veldig god jobb.

Husdrømmen ble virkelighet
Å tenke på å bygge hus er ikke en avgjørelse du tar på en dag. Det er en tankeprosess som ofte tar flere år. Men når byggingen først er i gang, tar det gjerne ikke lang tid før drømmen tar form. Huset til Anna, Vidar og Ada tok 10 måneder, og ble levert til både avtalt tid og pris. Anna er også godt fornøyd med kvaliteten på huset og arbeidet som er utført.

Loftstue– Hellvik Hus har valgt gode materialer fra ytterst til innerst, og blant annet har standarddørene høyere kvalitet enn hos andre leverandører.

Anna forteller til slutt at hun ikke ville ha gjort noe annerledes, og at hun har fått oppfylt alle ønskene hun i utgangspunktet hadde.

– Jeg er fornøyd med valg av leverandør og materialer – og hvordan huset har blitt. Siden det er såpass stort gir det en herskapelig følelse. Vi har doble dører, tidløse farger i grått, og godt synlige detaljer som krystallkroner og to meter høy peis. Dessuten har vi et kjempestort kjøkken, der vi samler familie og venner til hyggelige sammenkomster. Her trives alle – både store og små.

– Så dere har fått drømmehuset?

– Ja, det vil jeg absolutt si, og det sier mange andre til oss også, avslutter hun.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...