Husredaksjonen
Meny
Samarbeid nøkkelen til suksess i Smååsane

Samarbeid nøkkelen til suksess i Smååsane

Tett samarbeid mellom velforening, grunneier og utbygger sørger for et unikt bomiljø i Smååsane i Vennesla. Det har blant mye annet resultert i en svært populær kunstgressbane. 


- På denne banen arrangeres det hvert år en fotballcup hvor det samles rundt 150 voksne og barn. I august blir det fjerde gang cupen går av stabelen. Det var faktisk to barn her som dro det hele i gang, med god hjelp av foreldrene, sier Frode Bakken.

Han står på den flotte kunstgressbanen i boligfeltet Smååsane i Vennesla, hvor Frode bor sammen med kona Nina og deres to barn Johannes (7) og Josefine (5).

Fra fotballbanen, som er blitt et skikkelig samlingspunkt med mye aktivitet, ser han ned på området som etter planen skal bli en BMX-bane. Men før den tid er det litt arbeid på fotballbanen som står for tur.

- Vi er i gang med å få satt opp lys her, slik at det også blir mulig å spille når kveldene blir mørkere. Da vi i velforeningen kontaktet utbyggerne i Hellvik Hus Søgne og fortalte om planene våre, svarte de at de skulle ta seg av gravearbeidet. Det er veldig fint å ha en utbygger som er så samarbeidsvillig, og som spiller på lag med oss, sier Frode, som nå er inne i sitt tredje år som leder av velforeningen i Smååsane.

Fotballbanen er i Smååsane er veldig populær.

Aktiv velforening

Frode og familien flyttet fra en mindre bolig i et annet byggefelt i Vennesla, til en stor enebolig i Smååsane for 3,5 år siden. Med unger som vokste til var det behov for mer plass og gode oppvekstkår. Det valget er de storfornøyde med.

- Utsikten her er fantastisk, og det er kort vei til heia med lysløype og fine turmuligheter. Utenom åpningstid får barna bruke barnehagens uteområde, og de har venner å leke med alle veier. Vi voksne trives godt vi også, sier Frode.

Velforeningens oppgaver er mange og varierte, og inkluderer blant annet vedlikehold av de mange lekeplassene, arrangere dugnad og å fremme forslag til fellesgoder de ønsker å få på plass i området. I en lukket Facebook-gruppe for alle beboerne i Smååsane legges det ut oppdateringer om arbeidet som blir gjort, det inviteres til aktiviteter, og det diskuteres hvilke forandringer beboerne ønsker seg i feltet.

Vi merker at Hellvik Hus er veldig dyktige og vet hva de holder på med. 

Foruten planene om BMX-banen jobbes det med å få på plass en bussrute som kan frakte barna til skolen, og en sykkelvei. I tillegg har velforeningen en tipsavtale med Hellvik Hus, som gir velforeningen 10.000 kroner om de kan hjelpe til med at nye flytter til feltet. Hellvik Hus har også et tipsefond hvor en kan søke om støtte til ulike prosjekter. Det er dette fondet som betaler for lysene på banen.

- Vi merker at Hellvik Hus er veldig dyktige og vet hva de holder på med. De er gode til å legge fram saker for kommunen og få gjennomslag, samtidig som vi også merker at kommunen er veldig positive til hele prosjektet. I tillegg har vi en grunneier her som er veldig behjelpelig og god å jobbe sammen med, sier Frode.

Leder i velforeningen, Frode Bakken, er godt fornøyd med samarbeidet med utbygger og grunneier.

Naturlig å gå til Hellvik Hus

Grunneieren Frode viser til er Endre Moseide. Han vokste opp på gården som nå er blitt til et byggefelt. Arbeidet med utbyggingen begynte allerede i år 2000. Nærmere 20 år senere er Endre veldig fornøyd med tingenes tilstand og arbeidet både velforeningen og Hellvik Hus har gjort.

Utsikten her er fantastisk, og det er kort vei til heia med lysløype og fine turmuligheter.

- Da vi begynte var det helt naturlig å ta kontakt med Hellvik Hus. Mange i min familie hadde allerede bygget med de, og de var veldig fornøyde. For meg som grunneier har det vært veldig betryggende å ha en utbygger i ryggen med solid økonomi og mange års erfaring, sier han.

- Den første tomta vi solgte var til kommunen. Der skulle de bygge barnehage. Det var viktig for oss å få på plass, fortsetter Endre, og legger til at også kommunens saksbehandler har gjort en unik innsats siden starten med raske og gode avgjørelser med hensyn til alles beste.

Tett samarbeid

Det tette samarbeidet mellom utbygger, grunneier og velforening har fungert upåklagelig, mener Arne og Endre. Dialogen de imellom, og opp mot Hellvik Hus har hele tiden vært god.

- Hellvik Hus har hele tiden latt meg som grunneier komme med innspill på alt fra bebyggelse til hvordan vi skal legge opp reguleringen. I tillegg er det veldig godt for meg å ha en solid velforening å holde kontakt med om det skulle være noe. Jeg har alltid sagt at når fine folk gjør fint arbeide så får de det fint, sier Endre.

Det er en beskrivelse boligutvikler Arne Sunde i Hellvik Hus kjenner seg godt igjen i.

- Vi har en veldig god og aktiv velforening, og vi har en aktiv og imøtekommende grunneier som er godt kjent og godt likt. De gjør alle en god innsats for miljøet på Smååsane. Vi er veldig fornøyde, sier han. 

Barnehagen var det første som kom på plass i feltet.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...