Husredaksjonen
Meny
Raymond og Ivar har snekret hus sammen i over 20 år: - Vi er blitt som et gammelt ektepar

Raymond og Ivar har snekret hus sammen i over 20 år: - Vi er blitt som et gammelt ektepar

Hvor mange boliger de to har bygget for Hellvik Hus har de ikke oversikt over lengre. Men det har for lengst passert 100. 


- Bare for gøy prøvde jeg å telle over hvor mange boliger vi har bygget sammen. Det er vanskelig å huske alle når en har holdt på så lenge. Men teller vi enheter, med både eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger inkludert, er det lenge siden vi passerte 100.

Snekker-kompisene Raymond Johansen (47) og Ivar Sandø (48) er i gang med nok en arbeidsdag på nok en bolig i Søgne-området, når vi treffer de to for en kopp kaffe og en prat.

Latteren sitter løst hos kompisene, mens solen steiker som den så ofte gjør i Søgne.

- Hvis du går rett opp på knausen der kommer du til det som er landets aller varmeste plass, i hvert fall i snitt. Det mener jeg å ha lest et sted. Jeg kan ikke huske sist vi hadde regn, spøker Raymond mens han peker opp i lia.

- Med et sånt vær er det kjekt å jobbe som snekker. Søgne er ikke så verst, fortsetter Ivar.

Raymond (foran) og Ivar har alltid et nytt prosjekt på gang.

Vil ikke sitte på kontor

Selv om både Ivar og Raymond er selvstendig næringsdrivende har de siden tidlig på 90-tallet snekret for Hellvik Hus. Siden starten har de knapt hatt en dag uten noe å gjøre.

At duoen har holdt ut med hverandre så lenge er ikke unaturlig, ifølge de to, de har nemlig kjent hverandre siden de var små.

Det har rett og slett vært mange fine år på jobb for kjekke byggherrer, kunder og arbeidsgivere.

- Opp gjennom årene er vi blitt så vant med å jobbe sammen at vi nesten ikke trenger å snakke til hverandre når vi går i gang på en ny byggeplass. Vi vet nøyaktig hva vi skal gjøre, og hvem som skal gjøre hva. Vi er blitt som et gammelt ektepar, forteller Ivar og ler.

Første gang han var med Raymond på oppdrag for Hellvik Hus var i Vågsbygd. Da bygget de et ganske normalt hus, ifølge de to. Siden gikk turen til Tyskland, hvor Hellvik Hus hadde en satsning på 90-tallet, før snekringen igjen fortsatte på Sørlandet. For det meste i Søgne- og Kristiansand-området, men det er også blitt noen boliger i Risør.

- Det har rett og slett vært mange fine år på jobb for kjekke byggherrer, kunder og arbeidsgivere. Vi trives godt med arbeidet. Det er fritt og vi jobber som vi vil. Noen ganger har vi med oss læregutter, men det er stort sett oss to. Jeg kunne ikke tenkt meg å sitte på et kontor, sier Raymond.

Raymond og Ivar har bygget mange hus opp gjennom årene. Her er de i gang med et nytt.

Har aldri kranglet

Mens Raymond hele tiden visste at det var snekker han ville bli, hadde Ivar en litt annen karriere før han fant fram hammer og spiker for å bygge hjemmene til lokalbefolkningen.

- Faktisk utdannet jeg meg som plastbygger, og så for meg et liv som båtbygger. Men jeg fant i grunnen fort ut at jeg ikke likte så godt å bygge båter. Jeg tok ferdig utdanningen, slik at jeg hadde den i boks, og så begynte jeg i stedet å bli med Raymond å bygge hus, sier han.

Vi har faktisk aldri kranglet, selv om vi har vært så mye sammen.

På spørsmål om hva de synes er de beste egenskapene med hverandre blir smilet fort brett. Ingen av de vil egentlig være først til å skryte av den andre, men Raymond ler og tar initiativet.

- Ivar er en tålmodig type som alltid gjør en god jobb. Han er hyggelig og grei. Vi har faktisk aldri kranglet, selv om vi har vært så mye sammen. Han er mye mer behersket enn meg, sier Raymond, før Ivar fortsetter:

- Raymond er fin å jobbe sammen med. Det er egentlig ganske utrolig at vi har holdt med hverandre så lenge, men det går jo greit. Vi har ingen planer om å stoppe ennå.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...