Husredaksjonen
Meny
Nytt hus til å bli gammel i på egen eiendom

Nytt hus til å bli gammel i på egen eiendom

- Da vi var nygifte bodde vi i leilighet på «Alders hvile». Nå, 48 år senere, bygger vi nytt hus som virkelig passer til det navnet, sier Henry Dønnestad og ler godt.


Sammen med sin kjære Karin Brit flytter Henry inn i nytt hus på Gamle Songevei i Arendal. Men de flytter ikke mange meterne.

Deres nye hus er bygget på egen eiendom. Her har de bodd og stortrives i 45 år – sentralt og fritt beliggende med storslått utsikt over Songebukta og Tromøysund.

– Nå bygger vi et trinnløst, topp moderne hus. Et hus til å bli gammel i, sier Henry.

– Det blir litt rart å flytte ut av huset vi har bodd i så lenge. Det er et greit hus å bo i så lenge helsa holder, men vi har innsett at det kan bli krevende å bli boende her når helse skranter litt. Så spørsmålet meldte seg etter hvert: Hva gjør vi? Skal vi flytte i blokk? Eller kjøpe leilighet?

Tomt på egen eiendom

– Tilfeldigvis fikk vi to gratisbilletter til Boligmessen av vår datter. På messen kom vi i prat med Agnar Jordåen fra Hellvik Hus  og ble inspirert til å tenke på bygge nytt, sier Karin Brit.

Tomta til deres nye hjem er grensejustert på deres egen eiendom og de har kunnet bo i sitt gamle hus helt til innflytting i det nye.

– Å flytte fra 240 til 120 kvadratmeter er naturligvis en utfordring. Etter 45 år i dette huset har vi jo samlet oss mange ting, men vi finner nok en god løsning på det. Og vi gleder oss veldig til å bo i et nytt, topp moderne hus med alle bekvemmeligheter, sier Henry, som er spesielt begeistret for den enkle adkomsten.

–Vi kan kjøre rett inn i den integrerte garasjen, hvor det er dør inn til huset. Dessuten er det laget en rampe til inngangsdøren, så vi kan kjøre rett inn med både rullestol hvis vi trenger det - eller med barnevogn. Rampen har varmekabler, så vi ser lyst på kommende snøvintere, sier Henry.

TRINNLØST: Karin Brit og Henry Dønnestad flytter inn i nytt trinnløst hus i Arendal. – Et hus til å bli gammel i, sier de,

Tillatelse etter 46 år

Ønsket om å bygge nytt hus på eiendommen er for øvrig ikke av nyere dato. Allerede i 1972 søkte Karin Brit og Henry om å få bygge ved siden av huset hvor Henrys foreldre den gang bodde. Men de fikk ikke tillatelse til utkjørsel fordi Gamle Songevei på den tiden var sterkt trafikkert.

Vi flytter inn i en topp moderne bolig med alt på én flate. 

Men nå – 46 år senere har de altså fått positivt svar. Hellvik Hus har tatt seg av alt papirarbeid og ekteparet Dønnestad er svært fornøyde med både planleggingen og hele byggeprosessen.

– Utrolig flinke folk alle sammen, mener de.

Henry og Karin Brit var opptatt av å bygge et hus til å bli gammel i. Løsningen ble Hellvik Hus sitt «Idyll», som de har fått tilpasset alle sine ønsker.

Alt på en flate

– Noen mener at det er modig gjort å bygge nytt hus i vår alder. Men det har det slett ikke vært når vi ser hva vi fått til sammen med folkene i Hellvik Hus. Vi flytter inn i en topp moderne bolig med alt på én flate. Alt er tilpasset deres ønske om en trinnløs bolig.

Huset inneholder stue og åpen kjøkkenløsning, tre soverom, bad direkte tilknyttet hovedsoverommet og vaskerom kombinert med gjestebad. 

Vi kan kjøre rett inn i den integrerte garasjen, hvor det er dør inn til huset.

Stue, kjøkken, bad, hall og vaskerom har varmekabler.

– Til og med dusjen er tilpasset rullestol, skyter Henry inn.

– Og isolasjonen er fantastisk. Vi hører ikke trafikken på Kystveien, som for øvrig skal bli miljøvei.

Beholdt utsikt og rhododendron

På begge sider av huset er det trivelige uteplasser, godt avskjermet – og med den nydelige utsikten mot Tromøy som ekteparet er blitt så glade i.

Foran huset blir det glassrekkverk.

–Vi har bestemt oss for å ha mye asfalt av praktiske grunner, men Karin Brit har fått viljen sin, så det blir en liten plenflekk og noen busker og blomster.

– Vi har flyttet bl.a. noen rhododendron-busker fra hagen vårt. De ser ut til å trives, sier Henry, som er helt sikker på at de kommer til å trives i det nye huset.

– Vi er fantastisk fornøyd og vi kan ikke få fullrost folkene fra Hellvik Hus. Snekkerne og byggelederen har vært helt fantastiske, sier han.

FLYTTER: De flytter ikke langt, Karin Brit og Henry Dønnestad. Fra terrassen på huset hvor de har bodd i 45 år ser de ned på den nye boligen. – Vi gleder oss veldig til å bo i et topp moderne hus med alle bekvemmeligjheter, sier de.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...