Husredaksjonen
Meny
Landlig idyll midt i Kristiansand med Hellvik Hus

Landlig idyll midt i Kristiansand med Hellvik Hus

På en idyllisk tomt der Debbies bestefar gård en gang lå, har hun og samboeren bygget drømmehuset med Hellvik Hus Søgne.


- Dette er en drøm jeg ikke hadde trodd skulle bli en realitet, sier Debbie Vest og smiler.

Da hun var ung arvet Debbie en fredelig tomt like ved elva Otra i Kristiansand, omtrent fem minutters kjøring fra sentrum.

Tomten var en del av en større gård som Debbies bestefar eide, og som siden ble delt opp i flere eiendommer og fordelt på familiemedlemmene. Nå har tomten, som i så mange år stod tom, fått et stort, hvitt hus, som Debbie og samboeren Kjell Steinar Henriksen eier.

- Det føles som om en er på landet, selv om en faktisk er midt i byen. Det er en plass hvor det var godt å vokse opp, og hvor det skal bli godt å bli gammel, fortsetter Debbie.

Ønsker du å gjøre som Debbie og Kjell Steinar, og bygge med Hellvik Hus Søgne? Les mer på hjemmesiden!

Kombinerte to hustyper

Selv om tomten har vært i Debbies hender i lengre tid, var det først nylig hun og Kjell Steinar fikk anledning til å bygge ny bolig der.

Vi kunne få huset akkurat som vi ville

Da de bestemte seg for å bygge kikket de to på mange forskjellige alternativer fra en rekke boligbyggere, men valgte til slutt å gå for en bolig fra Hellvik Hus Søgne.

- Vi endte faktisk med å kombinere elementer fra to ulike hustyper i Hellvik Hus sin boligkatalog. Vi ville ha en stor, romslig bolig med plass til mye besøk, forteller Debbie.

Fikk god hjelp

For å sikre at Debbie og Kjell Steinar fikk boligen nøyaktig slik de ville fikk de god hjelp av tegner Vigdis Hansen og byggeleder Karl Petter Mæsel hos Hellvik Hus Søgne.

- Vi kunne få huset akkurat som vi ville. Ettersom vi ønsket å kombinere to boliger var det mye arbeid å finne de riktige elementene fra hver bolig, men de var veldig flinke til å både veleide og å hjelpe oss, sier Debbie.

- I tillegg tror jeg vi fikk de beste snekkerne, fortsetter hun og legger til at også entreprenør Per Try gjorde en god innsats.

Nyter ettermiddagssola på verandaen

Boligen overtok Debbie og Kjell Steinar sommeren 2016. Etter å ha bodd der en stund er de begge enige om at de virkelig har funnet drømmehuset sitt.

- Jeg er veldig glad for at vi har store, gode vinduer som gir mye lys. Og så er jeg veldig fornøyd med at vi unngikk skråtak, sier Kjell Steinar, og legger til at han også er meget fornøyd med løsningen for stue og kjøkken.

Verandaen er gull verdt

De to valgte å ha to stuer, en oppe og en nede, og et stort kjøkken med plass til spisebord. Fra stua i annen etasje kan Debbie og Kjell Steinar gå ut på verandaen og se ned på Otra mens de nyter ettermiddagssola.

- Verandaen er gull verdt. Det som er fint med denne tomten er at vi har sol hele døgnet, og vi kan alltid finne en lun plass, sier Debbie.,

Restaurerer gammel låve

I forbindelse med grunnarbeidet for tomta ble det også støpt en platting foran huset. Veldig greit, mener Debbie og Kjell Steinar, som også har planer om å restaurere en gammel låve som står på plenen foran huset.

Den hørte til bestefarens gård en gang i tiden, men nå er planen at de to skal kunne invitere venner og bekjente til trivelige kvelder der inne. Det gleder de seg til.

- Vi føler oss veldig hjemme her, og det er godt sted å være. Både for oss og for katten vår, sier Debbie fornøyd.

Ønsker du å gjøre som Debbie og Kjell Steinar, og bygge med Hellvik Hus Søgne? Les mer på hjemmesiden!

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...