Husredaksjonen
Meny
I dette huset fra Hellvik Hus har familien Galdal trivdes fra første stund

Familien Galdal trivdes så godt i leieboligen i Smååsane at de like godt kjøpte den

Etter å ha flyttet noen ganger trengte familien Galdal et fredelig og fint sted å bo med godt miljø for både små og store. Det fant de i Smååsane.


- Vi falt helt pladask for dette stedet med en gang!

Dagfinn Galdal (35) og Janne Tove Askeland Galdal (39) ønsker hjertelig velkommen inn i huset deres i Smååsane i Vennesla, hvor de bor sammen med barna Gabriel (8) og Isabel Helena (6).

Det tok ikke lang tid for familien å bestemme seg for at dette var et sted de ville bo da de kom til Smååsane første gang. Alt var helt nytt, utsikten over Venneslafjorden fantastisk og området meget barnevennlig. Etter å ha flyttet en del ganger de siste årene var dette et sted de kunne tenke seg å bli.

- Ungene er superfornøyde med at vi flyttet hit. Her har de mange lekeplasser, haugevis med venner, en svær fotballbane og mange hyggelige naboer. Det er enkelt å komme i kontakt med andre, og kort vei til naturen hvor vi kan gå tur, stå på ski når det er snø og ta en joggetur, sier Janne Tove.

- Hvor du kan jogge, smetter Dagfinn inn før han begynner å le.

- Sånt er ikke for meg!

Dagfinn og Janne Tove elsker utsikten fra terrassen.

Deler stuen inn i tre soner

Familien Galdal flyttet til Smååsane i 2014. Etter å ha leid huset som er bygget av Hellvik Hus Søgne i godt og vel to år fikk de ordnet med finansiering og bestemte seg for å kjøpe.

- Å si at vi var fornøyde er en underdrivelse. Vi var kjempefornøyde, og dialogen med Hellvik Hus fungerte veldig godt. Det ble helt naturlig å kjøpe. Vi ikke støtt på noen problemer, verken ved overtakelse eller ved kjøp, sier Dagfinn, før han viser oss rundt i hovedetasjen.

Smååsane kan du lese mer om her!

Både Janne Tove og Dagfinn trives på kjøkkenet. Der tilbereder de alt fra alpakka til geit.

Stuen er delt opp i tre seksjoner, forteller han. En «peisestue» hvor de kan slappe av og prate med de som kommer innom, en egen TV-krok ved vinduene og en spisestue hvor de holder til ved store anledninger som julaften, barneselskaper og lignende.

- Lamper, spisebord og bildene på veggen av grønnsaker kommer fra gourmetrestauranten Måltid som vi var med å drive i Kristiansand, sier Dagfinn.

Å si at vi var fornøyde er en underdrivelse. 

- Ikke bare synes vi det er fint, det har jo også en veldig stor affeksjonsverdi for oss, fortsetter Janne Tove.

Innenfor «peisestuen» ligger det romslige kjøkkenet med et godt bord hvor familien samles til frokost, middag eller bare for å ta en kaffekopp og prate om dagen som er gått og dagene som skal komme.Også her henger det bilder av grønnsaker, men det er ikke den eneste typen kunst hjemme hos familien Galdal.

Sofaen er et naturlig samlingssted i det Janne Tove og Dagfinn kaller «peisestuen».

Klovner på veggen

På den ene langsiden i stuen henger det nemlig det ene fargerike maleriet etter det andre, alle med klovner på. Det er kunstneren Marianne Aulie som har malt de.

- Jeg liker gøye ting, sier Janne Tove, som ifølge Dagfinn er helt gal etter klovner.

- Hjemmet er jo på mange måter livet ditt, og i livet vil du jo ha det gøy. Da synes jeg det er kjekt at det som henger på veggene kan gjenspeile nettopp det. Jeg blir så glad av å se klovner, fortsetter hun og ler.

Som foreldre til to barn er det klart vi er opptatt av at de skal ha det trygt. Trygt har de det absolutt her.

Klovnemalerier pryder veggene hjemme hos familien Galdal.

Mens Janne Tove er begeistret for klovner har Dagfinn en annen interesse. På den ene veggen i spisestuen henger et bilde med påskriften «Save water and drink champagne». Det kommer ganske enkelt av at han er utdannet vinkelner, og jobber som hovmester og sommelier ved Boen Gård på Tveit.

Dit flyttet de restauranten Måltid etter at de avviklet driften i Kristiansand.

- Det er veldig gøy å følge med på de nye landene når det gjelder vin. Blant annet gjør amerikanerne mye spennende om dagen. Likevel holder jeg en knapp på tyske, østerrikske og franske viner laget etter klassisk produksjonsmetode. Skjønt, champagne er jo aller best, sier han.

Dagfinn er over middels glad i champagne. Det synes.

Grill med utsikt

Et sted Dagfinn og Janne Tove gjerne tar et glass vin, er på terrassen. Her har de godt med tumleplass, og plettfri utsikt. Om sommeren griller de mye og soler seg, mens ungene gjerne hopper i trampolinen foran huset hele dagen.

- Det er så fredelig her, og nesten ingen biler. Som foreldre til to barn er det klart vi er opptatt av at de skal ha det trygt. Trygt har de det absolutt her, sier Tove Janne.

Vi har vel spist det meste. Alpakka, villsvin, sebra, og fasan. 

Når vi først er ute ved grillen på terrassen klarer vi ikke å dy oss fra å spørre om Dagfinn tar med seg gourmetmategenskapene hjem til eget kjøkken.

- Vel, jeg spiser jo så mye fin mat på jobb at jeg egentlig trives best med norsk husmannskost her hjemme. Likevel hender det jo at vi eksperimenterer litt på kjøkkenet. Da er det gøy å prøve noe nytt, sier han.

- Vi har vel spist det meste. Alpakka, villsvin, sebra, og fasan. Geit er vi glade i. Og så har vi jo masse kanin i fryseboksen, fortsetter Janne Tove, før hun igjen ler.

- Det er klart at dette er noe ungene gjerne kan være skeptiske til, men det går egentlig veldig fint. Hemmeligheten er å ikke fortelle de hva de har spist før etterpå.

Hjemmefra har familien Galdal fantastisk utsikt til Venneslafjorden.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...