Husredaksjonen
Meny
Familien stortrives i Peiskos

Familien stortrives i Peiskos

I Tvedestrand har familien Jeppestøl bygd hus på luftige Tangenheia, og de var aldri i tvil om hva slags hus de skulle ha. Peiskos fra Hellvik Hus var valget fra første stund.


Kristin og Trygve Jeppestøl bodde i landlige omgivelser i Tvedestrand med tenåringssønnene August og Martinius, men hadde lyst på bolig med sjøutsikt.

Tangenheia, bare ti minutters gåtur fra sentrum i Bokbyen Tvedestrand, ble det naturlige valget for dem da de bestemte seg for å fleske til og bygge nytt hus.

– Vi kjøpte denne tomten for cirka to år siden, og da var det bare et grått sår her. Det var Kristin som gjerne ville bo nærmere sjøen, og da passet det veldig fint med Tangenheia, forteller Trygve Jeppestøl.

STORTRIVES:  – Vi er svært fornøyde med både hus og  sted, sier Kristin og Trygve Jeppestøl, som sammen med sønnene August og Martinius stortrives i nytt hus på Tangenheia i Tvedestrand.

Falt for Peiskos

Som de fleste boligkjøpere sørget de for å orientere seg på nett om hva som var alternativene. Men det tok ikke lang tid før de fant drømmehuset: Peiskos fra Hellvik Hus.

«Stemningsfulle Peiskos har plassert kjøkkenet i hjertet av huset – akkurat der det skal være. Både stue og spisestue har store vindusflater som slipper dagslyset inn. Huset har hele fem soverom, så her er det mulighet for både overnattingsgjester, hjemmekontor og familieforøkelse», står det i Hellvik Hus-katalogen.

Vi fikk en veldig god tone med de som bygde huset, og det er nesten sånn at vi savner å ha dem her.

– Det var akkurat denne modellen vi ville ha. Vi kikket så vidt på noen andre modeller, men det var helt klart at det var Peiskos som måtte bli valget vårt, sier Kristin Jeppestøl.

Utrolig hjelpsom

Tomten var allerede i boks, og kontrakten med Hellvik Hus ble undertegnet sommeren 2015. Få måneder senere var byggingen i gang.

Og familien var innom tomten så å si daglig mens byggingen pågikk og fulgte prosessen steg for steg.

– Vi var her omtrent daglig for å feie og rydde. Og vi fikk svært godt inntrykk av snekkerne som jobbet her. Vi fikk en veldig god tone med de som bygde huset, og det er nesten sånn at vi savner å ha dem her, smiler Kristin.

Familien skryter også av byggelederen.

– Han var fantastisk. Hvis det var noe vi lurte på, var det bare å ringe ham – uansett om det var søndag kveld. Han var utrolig hjelpsom gjennom hele byggeprosessen.

STORTRIVES: – Alt er blitt som vi ønsket. Vi er kjempefornøyd, sier Jeppestøl.

Minimalt med endringer

Når man velger husmodell, er det på ingen måte uvanlig å ville gjøre noen endringer. Men for familien Jeppestøl ble det full klaff med slik Hellvik Hus har tegnet Peiskos.

– Vi visste akkurat hva vi ville ha, og det er bare noen småendringer som er blitt gjort. Heller ikke under byggeprosessen har vi kommet på endringer vi ønsket å tilføye. Alt er blitt akkurat som planlagt, forteller Trygve.

Ved pinsetider 2016 sto familiens nye hus på Tangenheia klart. Og det tok ikke lang tid før familien startet innflyttingen.

Vi føler at huset er av veldig god kvalitet og ville ikke hatt problemer med å anbefale Hellvik Hus til andre.

– Vi flyttet inn umiddelbart etter at huset var ferdig, smiler Trygve.

Det 162,5 kvadratmeter store huset har fem soverom og store vinduer. Her kan familien nyte den flotte sjøutsikten til det fulle fra kjøkken, stue og soverom.

– Hvordan trives dere i det nye huset?

– Veldig godt. Vi er svært fornøyde med både hus og sted, sier Kristin.

– Ikke noe dere skulle ønsket at ble gjort annerledes?

– Egentlig ikke. Eller, vaskerommet kunne kanskje vært en kvadratmeter større, smiler hun.

Nå gjenstår det bare å få ferdig plenen og resten av uteområdet, noe som forhåpentlig er i boks før sommeren setter inn for fullt, så er familiens boligprosjekt helt ferdig.

UTSIKT: Fra kjøkkenet på Tangenheia kan familien nyte utsikten over fjorden.

Anbefaler gjerne Hellvik Hus

Peiskos-huset på Tangenheia er det andre huset Trygve og Kristin Jeppestøl har fått bygd. Og dette var deres første møte med Hellvik Hus som leverandør.

De angrer ikke på valget.

– Vi føler at huset er av veldig god kvalitet og ville ikke hatt problemer med å anbefale Hellvik Hus til andre. Vi ville valgt dem igjen, sier Kristin og Trygve Jeppestøl.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...