Husredaksjonen
Meny
Familien Sinnes nyter hverdagen i nytt hus

Familien Sinnes nyter hverdagen i nytt hus

Det tok mange år fra ideen dukket opp til huset ble en realitet, men nå som familien Sinnes endelig har flyttet inn i sitt nye hjem kunne de ikke vært mer fornøyde.


- Det er nesten som jeg må klype meg i armen. Det er veldig deilig å ha nytt hus. Hver eneste dag tenker jeg at vi er superheldige. Etter å ha bodd i en liten leilighet en stund kan jeg trygt si at livet er mye mer harmonisk med noen ekstra kvadrat, sier Wenche Sinnes (32).

Etter syv års planlegging, tegning, søknader, mer tegning, ombestemmelser, enda mer tegning, avgjørelser, og så – til slutt – bygging, kunne familien Sinnes sommeren 2017 endelig flytte inn i sitt nye, romslige hjem på Austad en knapp mil sør for Lyngdal sentrum.

Her vokste mamma Wenche opp, og her vokser Othilie (5) og Ole Johan (12) opp. I nærheten av busker, trær, skrubbsår og grønnsaker.

- Huset er veldig fint, sier minstejenta Othilie.

- Ja, det er veldig fint, og så har vi fått så store rom, fortsetter storebror Ole Johan, som har fått mer enn doblet størrelsen på soverommet sitt siden de flyttet fra det gamle hjemmet til det nye.

Om ikke lenge, når det blir litt varmere i været, skal de til og med få sitt eget drivhus.

Bodde like ved

Selv om familien har flyttet inn i nytt hus har de ikke flyttet langt. Før det nye huset ble bygget bodde de i en leilighet på 60 kvadratmeter bare et titalls meter unna.

Vi bor midt i naturen med trær, skog og sjø på alle kanter.

Leiligheten fikk familien Sinnes fikk bygget i sammenheng med at far Jon Ingve (34), som er bilmekaniker, trengte et verksted. Dermed ble det verksted med leilighet på toppen først, så nytt hus etterpå.

Nå leies leilighetene ut til turister hele året, stort sett tyske fiskere.

- Faktisk er dette den tredje boligen vi bor i på samme området! Før vi flyttet inn i leiligheten bodde vi i et grått hus som ligger bare noen meter andre vei. Det huset kjøpte vi av faren min, og denne tomten fulgte med på kjøpet ferdig utskilt som hustomt. Jeg er oppvokst her og trives veldig godt. Vi bor midt i naturen med trær, skog og sjø på alle kanter, men likevel er det bare en kort biltur inn til Lyngdal, forteller Wenche.

Falt for Hellvik Hus

Til å begynne med vurderte Wenche og Jon Ingve en rekke husbyggere.

Først og fremst trengte de en husbygger som kunne levere alt. Dernest var det viktig at boligene i huskatalogen var fine, og at prisene ikke var uoppnåelige. At det var en lokal aktør var også viktig.

- Som frisør kan jeg love deg at jeg har forhørt meg med mange her i området om hvilket firma vi skulle velge, sier Wenche og ler.

En dag kom de over Marilyn Kvelland, som holder til på Lyngdal-kontoret til Hellvik Hus Flekkefjord. Marilyn var så kjekk å snakke med, og så enkel å samarbeide med. Hun var lett å stikke innom, og lett å få tak i. Valget falt fort på Marilyn og Hellvik Hus Flekkefjord.

Wenche er en veldig blid og kreativ person, noe som vises igjen i huset

Husmodellen de tok utgangspunkt var Gourmet, men mye er endret fra originaltegningen.

- Wenche er en veldig blid og kreativ person, noe som vises igjen i huset deres. Det er blitt veldig fint. De ønsket mange tilpasninger, og vi har skreddersydd huset helt etter deres ønsker, sier Marilyn Kvelland, som foruten å ha ansvar for Lyngdal også har ansvar for Farsund og Hægebostad.

Mye på byggeplass

Underveis i byggingen var Wenche innom byggeplassen hver eneste dag klokken 9, for å holde seg oppdatert og for å komme med sine innspill.

I tillegg ryddet Wenche og Jon Sigve hver ettermiddag.

- Vi ba tømrerne bruke tiden sin på å bygge, ikke rydde. Vi ville at de skulle være mest mulig effektive. I tillegg bodde vi jo like ved, så det var ikke noe problem å komme seg til tomten, sier Wenche.

Peis som romdeler

Vel inne i huset igjen er det tydelig at her er det noen med øye for detaljer som har fått utfolde seg. Stuen og kjøkkenet er bygget i ett, med en stor, hvit peis midt i rommet.

- Vi ville ha åpen stue- og kjøkkenløsning for å skape et sosialt allrom, men vi ville ikke sitte i stua og se på rotet på kjøkkenet. Peisen er ideell som romdeler. Samtidig er peisen blitt veldig fin, noe som gjør at den også fungerer som et møbel i seg selv. I tillegg gjør den det ekstra godt og varmt her inne. Peisen er rett og slett blitt et kinderegg, sier Wenche, som synes det er veldig kjekt å tenke nøye gjennom hvordan hun vil at huset skal se ut.

Gulvet er laget i betong, med en type behandling i gangen og en annen type behandling i stuen- og kjøkken-delen slik at gulvet får to ulike uttrykk, mens flere av veggene er malt i en varm nyanse av rosa.

Vi ville ha åpen stue- og kjøkkenløsning for å skape et sosialt allrom, men vi ville ikke sitte i stua og se på rotet på kjøkkenet.

Både spisestuebord og stuebord er laget av stødig tre, det ene bordet er til og med laget av en diger trestamme familien var med å hugge, og sofaen i TV-delen av rommet er cognacfarget.

- Med betonggulv er det en viss fare for at rommene blir veldig kalde i uttrykket. Jeg ville ha denne type gulv, men samtidig var det viktig for meg å skape en lun følelse i huset med blant annet trebord og varme farger, sier Wenche.

Bygget vedlikeholdsfritt

Rundt omkring i stuen står planter og kvister strategisk plassert for å gjøre stuen frisk og levende. I første etasje er taket hevet 20 centimeter, fra 2,4 til 2,6 meter, for å skape en mer luftig følelse.

På utsiden er huset laget for å tåle mye. Wenche og Jon Ingve har lagt noen kroner ekstra i å bygge vedlikeholdsfritt, med furukledning av kjerneved, aluminiumsvinduer og glassrekkverk.

- Begge jobber mye. Vi ville bruke feriene våre på å være med ungene, ikke bruke tid på å stå og male. Det var et bevisst valg som vi ikke angrer på, sier Wenche, som akkurat denne dagen har en ny utfordring å bryne seg på.

Spørsmålet er hva som skal være på veggene, og på hvilke vegger det skal plasseres. På gulvet på kjøkkenet står to innrammede bilder og hviler inntil veggen. Dagen i forveien hang de over den ene sofaen, men det passet liksom ikke helt. Så de ble tatt ned igjen.

- Bildene har faktisk hengt på alle veggene, men jeg har ikke fått det til å klaffe 100 prosent ennå. Jeg må nok bruke litt mer tid på å tenke meg om.

Liker det naturlige

Etter hvert som våren kommer er planen, foruten drivhus, å lage stor terrasse og enda større plen. En utestue skal også komme, og frukttrær og andre buskvekster. Familien har dyrket alt fra mais, gulrot og erter, til potet og mais i hagen allerede, og mer skal det bli.

- Rene produkter rett fra naturen like ved vårt eget hus. Det blir ikke bedre!

Ønsker du å se mer av det nye huset til familien Sinnes? Følg Wenche på Instagram under brukernavnet @casa_sinnes.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...