Husredaksjonen
Meny
Familien Robstad fant drømmetomten med utsikt på barnevennlige Smååsane

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville trives og utsikten var fin. Det fant de på Smååsane.


- Det var på tide med noe nytt. Jeg hadde bodd hele livet i Alta og var litt lei av å bo i en fryseboks, sier Christina Paulsen Robstad og ler.

Sammen med ektemannen Kjetil Robstad flyttet Christina i sommer fra Alta til Vennesla, hvor Kjetil er oppvokst. De ville bygge nytt, og de ville ha utsikt.

Etter å ha lett litt og kikket på flere tomter og muligheter i nærområdet bestemte de seg for Smååsane.

- Kort fortalt var hovedkriteriene våre utsikt, fire soverom og at barna skulle trives. Vi visste at det var mange andre nyetablerte her i Smååsane og tenkte derfor at det var et trygt valg. Det har klaffet veldig godt, sier Kjetil.

- Yngstedatteren min på ni år fikk sin første venn på dag to. På dag tre hadde hun fire nye venner, og på dag fem hadde hun ti nye venner. Siden vi flyttet i sommer førte det til at hun slapp å være nervøs for å begynne på skolen, fordi hun hadde fått så mange nye venner før hun begynte, fortsetter Christina.

Vil du også bo på Smååsane? Sjekk hvilke tomter som er ledige på smaasane.no!

Fra nord til sør

Selv om Kjetil er fra Vennesla er det gått noen år siden han bodde her. For ti år siden flyttet han nemlig til Alta for å jobbe som ambulansepilot.

Etter noen år i Alta traff Kjetil trebarnsmoren Christina via sjekkeappen Tinder, og de to fant tonen.

- Mange er skeptiske til slike apper, men jeg traff i hvert fall blink på første forsøk, sier Christina.

Siden jeg er vant med fjord, fjell og stor himmel fra Nord-Norge var det viktig for meg å bo i høyden

Teksten «It started with a swipe» henger innrammet i gangen som en humoristisk påminnelse om hvordan det hele startet. Nå, bare fire-fem år senere, er Christina og Kjetil gift, de har fått sønnen Peter sammen og de er blitt fornøyde boligeiere, på andre siden av landet.  

- Vi kom ned til Vennesla 4. juli. Dagen etterpå flyttet vi inn i vårt nye hjem som stod ferdig og klart til oss. Det gikk veldig fort og greit, sier Kjetil.

- Og med den flotte sommeren vi fikk var det nesten som å flytte til Syden, sier Christina.

Med på flyttelasset til Smååsane var også to av Christinas døtre fra tidligere. Eldstedatteren hennes hadde allerede flyttet til Kristiansand i forveien for å studere.

Falt for utsikten

Da Kjetil og Christina hadde bestemt seg for tomt i Smååsane kjøpte de den av Hellvik Hus Søgne.  De kikket på flere tomter, men falt spesielt for utsikten fra Smååsane utover Vennesla og Venneslafjorden.

- Siden jeg er vant med fjord, fjell og stor himmel fra Nord-Norge var det viktig for meg å bo i høyden. Den utsikten vi har nå er fantastisk, sier Christina.

Etter at tomten var kjøpt fikk Hellvik Hus Søgne bygge huset også. Da var det avgjørende å få på plass store, gode vinduer som ivaretok nettopp utsikten Christina og Kjetil hadde falt for.

Boligkonsulent Fredrik Ihlen var deres kontakt i Hellvik Hus Søgne, og sammen diskuterte de seg fram til både hvilken hustype og hvilke romløsninger som skulle velges. De bestemte seg for et hus av typen Mandel, og tilpasset huset til sine ønsker og behov.

- Vi hadde en god gjennomgang og diskuterte hvilke krav og forventninger de hadde. De var innom flere aktuelle husmodeller, men valgte å gå for Mandel fordi det passet godt på tomta, og det ivaretok utsikten på en fin måte, sier Ihlen.

- Hadde vi kjøpt en annen tomt hadde vi kanskje valgt en annen husmodell, men på denne tomta passet dette huset helt perfekt, sier Christina.

Vil du også bo på Smååsane? Sjekk hvilke tomter som er ledige på smaasane.no!

Bygget i Vennesla, bodde i Alta

Det som gjorde hele byggeprosessen litt ekstra spesiell for Christine og Kjetil var at huset ble bygget mens de selv satt 200 mil unna. 

Christina hadde bygget hus før i Alta, og visste hvordan det var å nesten daglig gå innom tomten for å følge utviklingen tett. Slik ble det ikke denne gang, av naturlige årsaker.

Jeg har bygget hus flere ganger, men aldri vært borti bedre service enn med Hellvik Hus

- Da vi satt i Alta og fikk bygget her, føltes det hele litt spesielt. Det var nesten som vi ikke klarte å forholde oss til at det var vårt hus. Vi reiste ned noen ganger, og vi fikk tilsendt bilder av Kjetils foreldre, men det var litt spesielt, ja. Heldigvis ble vi veldig fornøyde med resultatet, sier Christina.

- Men det måtte nødvendigvis bli et nøkkelferdig hus, sier Kjetil og ler.

Tett dialog underveis

For Ihlen og Hellvik Hus Søgne betød avstanden at oppfølgingen og dialogen med Christina og Kjetil ble enda tettere enn normalt, og at besøkene deres i Vennesla ble utnyttet godt.

- For meg som boligkonsulent er det blant annet viktig å følge med og gi beskjed hvis noen av valgene boligkjøper tar kanskje ikke er like ideelle som det en først ser for seg. Et viktig moment med mye utsikt er at mange, store vinduer også gir mye innsyn. Spørsmålet er da hvordan en kan balansere den private sfæren med ønsket om utsikt. I Christina og Kjetils tilfelle var det ikke naboer i retning utsikten så det var ikke noe problem, men innsyn og utsikt er eksempler på noe en bør tenke grundig igjennom, sier han.

Kunne ikke vært bedre

Etter at månedene er gått, barna har fått nye venner og dagliglivet er kommet på plass er Christina og Kjetil klare på at de er veldig fornøyde med både selve huset, snekkerne Ivar Sandø og Raymond Johansen som bygget huset, og oppfølgingen fra Hellvik Hus Søgne.

- Det oppstår alltid ting underveis i en byggeprosess, men Hellvik Hus Søgne har hele tiden vært veldig løsningsorienterte og samarbeidsvillige. Jeg har bygget hus flere ganger, men aldri vært borti bedre service enn med Hellvik Hus. Det kunne ikke vært bedre, sier Christina.

Vil du også bo på Smååsane? Sjekk hvilke tomter som er ledige på smaasane.no!

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Gratis husbyggerskole

Husbyggerskolen er en serie med artikler som tar deg gjennom hele byggeprosessen.

Meld deg på

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Rine og Ronny Myrene bygger sitt nye hjem på en fradelt tomt på familiegården
Tomt

Rine og Ronny Myrene bygger sitt nye hjem på en fradelt tomt på familiegården

Da hun var liten lekte Rine i skogen bak besteforeldres gård. Nå skal hun og ektemannen Ronny bygge sitt nye hjem sam...