Husredaksjonen
Meny
Etter 23 år i storbyen flyttet familien Brunvand til Søgne. Det ble startet på et helt nytt liv

Etter 23 år i storbyen flyttet familien Brunvand til Søgne. Det ble startet på et helt nytt liv

Da Tanya og Sindre Brunvand bestemte seg for å flytte til et helt nytt hus i roligere omgivelser kikket de i ett år. Så oppdaget de en annonse fra Hellvik Hus. 


- Å kjøpe nytt var helt avgjørende for oss. Vi kom fra et hus fra 1959 hvor det hele tiden dukket opp ting å ta tak i. Vi har såpass mye å gjøre ellers i hverdagen at det å slippe vedlikehold av boligen er en kjempefordel, sier Tanya Brunvand (42), mens døtrene Alvilde (9) og Anine (6) travelt slurper i seg hver sin yoghurt.

Det er bare tid til en liten spisepause ved stuebordet før de to straks skal løpe ut dørene for å fortsette leken nede i gata med resten av venneflokken.

Men først gir de sin dom over sitt nye hjem i den rolige blindveien i Leireheia i Søgne.

- Vi har god plass, sier Alvilde.

- Ja, og så har vi alltid noen å leke med, fortsetter Anine.

Familien Brunvand foran sitt nye hjem i Leireheia.

Gunstig løsning med Husbanklån

Familien Brunvand hadde bodd i et stort, eldre hus i Kristiansand i over 20 år da de bestemte seg for at det var på tide å finne seg noe helt nytt i et roligere område.

Tanken på å slippe alt vedlikeholdet på det snart 60 år gamle huset, samtidig som de kunne få det litt romsligere økonomisk var forlokkende.

Oppfølgingen vi fikk fra Hellvik Hus var helt fantastisk. De var veldig fleksible og løsningsorienterte.

 

At ungene kunne leke fritt i gata uten at foreldrene måtte følge med hele tiden var også en avgjørende faktor. I tillegg måtte det ikke være for langt til jobb. Sindre jobber på en skole i Kristiansand, mens Tanya driver kaffebar- og gourmetbutikken Lykke i Amfi Vågsbygd.

- Skulle vi kjøpt noe i samme prisnivå i Kristiansand hadde vi endt opp med et gammelt rekkehus. Det var vi ikke interesserte i. Vi så derfor for oss å flytte ut fra byen, men nøyaktig hvor det skulle være var ikke så nøye så lenge vi fant noe som var helt nytt i et område vi kunne trives i, forteller Tanya.

Alvilde (9) trives godt i Leireheia. Her har hun mange venner å leke med.

Familien kikket i et års tid, før Tanya plutselig en dag så en annonse fra Hellvik Hus for boligene i Leireheia. De hadde hørt mye positivt om Søgne, samtidig som huset med tre etasjer og 120 kvadratmeter også hadde en god pris og gunstig Husbankfinansiering.

- Regnestykket med husbank og en bolig som er svært romslig størrelsen tatt i betraktning ble fort veldig interessant for oss. Vi begynte å diskutere huset like før årsskiftet, og det tok ikke lange tiden før vi bestemte oss, sier Sindre.

Anine (6) har mange gode venner å leke med i nabolaget.

Fikk flytte inn før tiden

Faktisk likte Sindre og Tanya huset så godt at de bestemte seg for å kjøpe før de hadde solgt sitt gamle hus.  Fordi det var usikkert hvor lang tid en behøvde for å selge den forrige boligen fikk i samråd med Hellvik Hus Søgne satt innflyttingsdato helt fram til 1. mai.

- Oppfølgingen vi fikk fra Hellvik Hus var helt fantastisk. De var veldig fleksible og løsningsorienterte. Da vi plutselig fikk solgt vårt gamle hus mye kjappere enn vi selv hadde trodd fikk vi flytte inn her og styre på så mye vi ville, selv om vi var tidlig ute, sier Tanya.

Plassen er så bra. Ungene har alltid noen å leke med, og det er ingenting å være redd for her.

Terrassen gir familien god anledning til å nyte alle soldagene i Søgne hjemmefra.

Selv om huset de bodde i tidligere var en del større, er familien godt fornøyde med sitt nye hjem. Å gå ned i antall kvadratmeter ser de nemlig på som en stor fordel.

- Men da er det selvfølgelig avgjørende at romløsningene er gode. Vi synes den åpne løsningen mellom stue og kjøkken fungerer svært godt, i tillegg har vi gode og romslige soverom nede, en loftstue som vi bruker som TV-rom og en fin og skjermet terrasse. I bakhagen har vi foreløpig satt en trampoline, men vi planlegger å få lagt platting, slik at også det blir en kjempefin plass å være, sier Sindre mens Tanya nikker.

- Ja, og så har vi sol her til langt ut på kvelden og det er selvfølgelig herlig. Vi har på sett og vis fått et nytt liv her i Leireheia. Plassen er så bra. Ungene har alltid noen å leke med, og det er ingenting å være redd for her.

Kjøkkenet er stort og luftig.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Stedet for inspirasjon
Planlegging og tips

Stedet for inspirasjon

I Trapperingens trappestudio skal du bli inspirert, se mulighetene som finnes og lære om de valgene du kan ta. Målet ...
De beste takene har takvinduer
Planlegging og tips

De beste takene har takvinduer

Skal du renovere eller bytte ut taket? Da har du en utmerket mulighet til å samtidig øke verdien av din bolig med ett...
Dette bør du vite om innerdører
Planlegging og tips

Dette bør du vite om innerdører

En dør er ikke bare en dør. Det viktigste med en innerdør er faktisk det som er usynlig, nemlig innsiden. Når du velg...