Husredaksjonen
Meny
Drømmehus i svigermors hage

Drømmehus i svigermors hage

Småbarnsforeldrene Solveig og Bjørn Tore Antonsen skal snart flytte inn i en splitter ny bolig fra Hellvik Hus. Nå gleder de seg til å bo i et hus som følger nyeste byggestandard og som har plenty plass.


I 2014 begynte ekteparet å kikke etter ny bolig, og denne gang skulle de fleske til og bygge nytt hus. Tomten på Bomsholmen ved Natvig i Arendal var i boks, så det gjenstod «bare» å finne et passende hus.

– Vi kikket hos mange forskjellige leverandører, så det ble en lang runde før vi fant noe vi virkelig likte. For oss var det blant annet viktig at det skulle være et klassisk hus, sier Bjørn Tore Antonsen.

En kveld var kona Solveig på nettet og kikket etter hus. Da kom hun over Hellvik Hus’ nettside. Ekteparet tok raskt kontakt, og etter kort tid bestemte de seg for Hellvik Hus som leverandør.

– Dialogen startet i august 2014, og noen uker senere signerte vi kontrakten, sier Bjørn Tore Antonsen.

Gjorde hele jobben
Han forteller at det er flere grunner til at de valgte et ferdighus fra Hellvik Hus. En av dem er at de hadde et hus i katalogen som virkelig falt i smak.

– Men det som gjorde utslaget, var at Hellvik Hus kunne ta hele byggeprosessen. Min svigermor har en eiendom som vi kunne få en del av, og Hellvik Hus tok hele jobben med å dele av tomten, sier Antonsen.

Men det som gjorde utslaget, var at Hellvik Hus kunne ta hele prosessen

Så dersom du har en tomt med diger hage, kan Hellvik Hus altså ta jobben med å dele opp tomten. Tomten utgjør også en stor egenkapital for den som skal bygge.

– For vår del slapp vi unna veldig mye papirarbeid hos kommunen. Folkene i Hellvik Hus kan dette, så vi sparte mye tid på at de tok jobben med å dele av tomten. De hadde altså et hus som tiltalte oss og gjorde jobben med å dele av tomten. Vi fikk full pakke, sier Bjørn Tore Antonsen.

Fikk det som de ville
Huset som ekteparet snart skal flytte inn i, er på 212 kvadratmeter, har fire soverom og to bad. I dag bor de i et hus på drøye hundre kvadratmeter, så de ser stort frem til å få mer plass å boltre seg på.

Det er viktig med den trygghetsfølelsen som dyktige håndverkere gir

– Vi har to små barn, så det skal bli skikkelig godt å få mer plass, sier Bjørn Tore Antonsen.

Huset de har kjøpt, er et kataloghus som allerede var ferdigmodifisert da de signerte kontrakten. Men ekteparet hadde noen egne ønsker, så i ettertid er huset blitt litt lengre samt at det er gjort små endringer her og der.

– Men vi gjorde ikke noen store endringer. Det er et romslig hus, og jeg liker veldig godt at det er forholdsvis enkelt uten noen kriker og kroker. Det er veldig åpent og greit, sier Antonsen.

Å gjøre endringer på et kataloghus er alt annet enn fremmed for de ansatte i Hellvik Hus.

– Vi lever litt på det å strekke oss langt for kundene og gjør alt vi kan for at de skal bli fornøyde. Det hører til sjeldenhetene at vi selger et ferdighus som ikke blir endret, smiler byggeleder Christer Rasmussen.

Veldig godt inntrykk
I likhet med mange andre ønsker Bjørn Tore og Solveig Antonsen å følge med på byggeprosessen. De har faktisk vært på byggeplassen hver eneste dag siden tømrerne startet.

– Jeg har veldig godt inntrykk av kvaliteten på jobben som er gjort her. Jeg anbefaler gjerne Hellvik Hus til andre, sier Bjørn Tore Antonsen.

Han sier videre at det er viktig med den trygghetsfølelsen som dyktige håndverkere gir.

– Og ikke minst er det viktig at vi har valgt en trygg aktør som ikke går konkurs i neste uke

Det er altså ikke lenge igjen til ekteparet kan flytte inn i sitt splitter nye hjem. Bjørn Tore Antonsen sier at de klør i fingrene etter å begynne med flyttejobben.

– Det skal bli godt å bo i et hus som holder en helt annen standard enn huset vi har i dag – selv om det ikke er eldre enn 12 år. For oss er dette på mange måter drømmehuset, smiler Bjørn Tore Antonsen.

LES OGSÅ: Andre gang med Hellvik Hus ble drømmehuset

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...