Husredaksjonen
Meny
Dette huset er perfekt for en familie på fem

Dette huset er perfekt for en familie på fem

Det er mange gode grunner for å velge nytt hus. Du slipper å bruke ekstra penger på oppussing, og du kan tilpasse planløsninger og materialer slik at du og familien får akkurat det huset dere vil ha. Det aller beste er kanskje at et nytt hus ikke bare gjør det enklere å planlegge for fremtiden, men å planlegge for en ønsket fremtid.


Svein Arne Røed, kona Ragnhild Lindebø Røed og barna på null, tre og seks år har bygget hus som heldigvis ble ferdig i tide. Årsaken til at ordene “i tide” brukes er fordi de akkurat har fått en etterlengtet familieforøkelse - nummer tre kom for bare noen få dager siden.

Det nybygde huset deres ligger høyt og fint til på en åskam med utsikt over Froland.

Hele familien Røed stortrives i sitt nye Hellvik Hus på Froland.

- Her bor vi nesten i sentrum, og området heter Bliksåsen. Vi har bygget i et boligfelt som er så nytt at det fremdeles er mange hus her som ikke er ferdige, forteller Svein, som ramser opp mange gode grunner til at de valgte å bygge hus:

- Vi ønsket muligheten til å ta de valgene vi ønsket selv, slik at vi slapp å flytte inn i løsninger og valg andre har tatt. Og så har det litt med det økonomiske å gjøre: Det blir ikke noe dyrere å bygge nytt hus - kjøper du brukt må du jo pusse opp. - Var det du eller Ragnhild som var pådriver for nytt hus?

- Det var nok mest hun siden hun ønsket et barn til, og da trengte vi mer og bedre plass.

Stort hus med gode løsninger

Som når du skal kjøpe stort sett alt annet her i livet - også når du skal bygge hus finnes det flere leverandører. Men der du kan levere inn en bukse som ikke passer eller kjøpe en bokhylle til på IKEA, er husbygging noe du stort sett bare gjør én gang. Derfor er det viktig at husleverandøren gir deg og familien trygghet og ivaretar dere fra første stund. 

Nettopp trygghet ble avgjørende for Ragnhild og Svein Arnes valg.

- Vi var gjennom mange leverandører. Det første inntrykket vi fikk av Hellvik Hus var at de var de eneste som tegnet et ærlig og riktig kostnadsbilde. De tok med alt fra A til Å - inklusiv det man ikke tenker på. De hvitmalte ingenting, og vi følte vi kunne ha tillit til de.

I tillegg likte paret utvalget av husmodellene, som de synes hadde en fornuftig pris i forhold til antall kvadratmetre. Dessuten passet romløsningene i husene dem veldig godt.

- Til slutt valgte vi Rosmarin.

Og det er et godt valg for en familie: Rosmarin er et moderne og innholdsrikt hus. Og det er så stort at hele familien får god plass.

- Hvorfor akkurat dette?

- Vi ville ha fem soverom, og dette var et av husene som hadde det uten at det gikk på bekostning av de øvrige rommene - alle er relativt store, og til og med badet er stort. Vi ville også ha en god fordeling av romstørrelsen i planløsningen, og vi ville ha to stuer. Nå har vi både stue og loftstue, så her har vi fått alt det vi ønsket oss.

Få huset slik du ønsker

Mange som skal ha nytt hus tror at planløsningen de ser i katalogen eller på nettet er den endelige, men det er ikke tilfelle: Sammen med Hellvik Hus kan du komme med dine ønsker, og så finner dere ut hva som er praktisk mulig. Svein Arne og Ragnhild hadde et spesielt, men ikke uvanlig ønske:

- Vi speilvendte rett og slett hele huset! Siden stuedelen har store vindusflater, ville vi ha utsikten der. I tillegg delte vi noen vegger i to, og vi valgte litt andre løsninger på badet.

- Og hva sa Hellvik Hus til forandringene?

- Det gikk veldig fint og helt uten problemer.

Men det er ikke bare det ferdige huset som Ragnhild og Svein Arne setter pris på. Fra de bestemte seg for å bruke Hellvik Hus som leverandør til de sto med nøkkelen i hånden gikk hele byggeprosessen smertefritt.

- Den gikk faktisk over all forventing. Vi trodde det skulle være mye mer stress og tungt arbeid for oss, men det gikk veldig lettvint og greit. Hellvik Hus var utrolig enkle å jobbe med, sier Svein Arne.

- Vi ble ikke skilt engang!, skyter Ragnhild inn.

- Så hele byggeprosessen gikk som en drøm

Nytt hus til avtalt tid og pris

En ting er å presentere et budsjett og en tidsplan - en annen ting er å overholde dem. Ifølge Svein Arne leverte Hellvik Hus på dette området også.

- Ja, de ble faktisk ferdige litt før slik at vi kom inn før jul. Og Hellvik Hus bommet ikke på budsjettet med mer enn 10 000 kroner. Banken var faktisk overrasket over hvor nærme budsjettet vi kom - og det går jo på det ærlige kostnadsbildet vi fikk i begynnelsen. Vi har også vært nøye med å følge opp.

Når Svein Arne får spørsmål om det er noe han er spesielt fornøyd med kommer det kanskje et noe overraskende svar:

- Vi var litt skeptiske da vi hørte at byggelederen var en trainee, men han viste seg å være veldig dyktig. Han var alltid tilgjengelig på telefon, han ordnet opp med alt og svarte på alle spørsmål vi måtte ha, forteller han.

- I det hele tatt er jeg strålende fornøyd med både samarbeidet og byggeprosessen. Skulle vi bygget igjen ville vi valgt Hellvik Hus.

Det beste med nytt hus

Husdrømmen ble til virkelighet for familien. De har flyttet inn og alle gleder seg over at nummer fem har kommet til verden. Det er første gang de bygger, og Svein Arne påpeker at det sikkert er noe de kunne gjort annerledes i huset, men alt i alt har det blitt slik de drømte om.

Og det aller beste med det nye huset? Det har Ragnhild svaret på:

- At det er god plass her, slik at både barn og voksne kan stupe kråke i alle rom - og at vi kan danse sving på badet!

 

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...