Husredaksjonen
Meny
De deler ferieparadiset broderlig

De deler ferieparadiset broderlig

Tomten på vakre Moen i Risør har vært i familiens eie i over 100 år. Nå har to brødre bygget nytt hus på det flotte stedet – og nærmest delt det i to.


Stedet helt nede ved sjøkanten kan ta pusten fra de fleste, her er det ekte sørlandsidyll fra A til Å. Og her har brødrene Tore Bjørn og Ole Kristian Moen fått i stand deres nye sommerparadis.

Det startet med at bestefaren deres bygde hus på tomten i 1904. Brødrenes far overtok en del år senere, og det var dette som var deres barndomshjem.

– Tidens tann har tatt på bygningene og noe måtte gjøres.  og da var spørsmålet: Hva skulle de gjøre med stedet de hadde arvet?

– Det var flere alternativer, men det var aldri snakk om å selge. Sommeren 2014 bestemte vi oss for å bygge nytt hus. Vi diskuterte oss frem til hvordan vi kunne ha noe felles og noe for oss selv. Og det ble frem og tilbake i lang tid før vi kom i mål.

NYTT I STRANDSONEN: Brødrene Moen overlot til Hellvik Hus å sørge for byggetillatelse og alt som måtte avklares med Risør kommune før de kunne nytt i strandsonen på naturskjønne Moen.

To husmodeller, ett hus

De bestemte seg altså for å bygge et splitter nytt hus. Så var det å finne en husleverandør.

– Vi var veldig bevisste på hvilke leverandører jeg trodde var best egnet. Det ble gjort grundig research, og jeg vurderte Hellvik Hus som store, seriøse og stabile, forteller Ole Kristian Moen.

Ikke noe ble overlatt til tilfeldighetene, og Hellvik Hus fikk oppdraget med å sette opp det nye bygget. Men så var det å finne husmodell, da.

– Dette huset er faktisk bygd på to katalogmodeller, en etasje av hver.

Brødrene har det meste av huset felles, men har også hver sine «privatdeler». Den ene har valgt å bruke sin privatdel til ei stor og rommelig stue med en innholdsrik kjøkkenkrok. Han bruker fellesbadet og felles soverommene i 2. etasje.

Den andre har valgt å bruke sin privatdel til et lite eget  soverom, eget bad og en mindre stue med kjøkkenkrok. Han bruker også fellesbadet og soverommene i 2. etasje.

Tok seg av byråkratiet

Huset ligger i et svært attraktivt område på Moen i Risør, og når det skal bygges i strandsonen, er det ikke rent lite som skal avklares og godkjennes. Brødrene overlot til Hellvik Hus å sørge for byggetillatelse og alt som måtte avklares med Risør kommune.

– Hellvik Hus ordnet alt dette. Vi trengte ikke å gjøre noe som helst og ble oppdatert med det vi trengte å vite. Vi var enige om at det var best å overlate slikt til profesjonelle, sier Ole Kristian Moen.

Vi fikk faktisk ta det i bruk allerede litt før overtakelsen, og huset ble akkurat sånn som vi ønsket.

I mars 2015 var det klart for å starte med grunnarbeidet, og etter noen uker startet husbyggingen.

– Snekkerne fremsto som at de kunne sitt fag, og de var hyggelige, greie og imøtekommende.

I november 2015 sto det nye huset klart, og det var igjen klart for å kunne nyte ferieparadiset på Moen i Risør.

– Vi fikk faktisk ta det i bruk allerede litt før overtakelsen, og huset ble akkurat sånn som vi ønsket.

TO KJØKKEN: Brødrene har hvert  sitt kjøkken, men familiene har felles spisestue.

Store familier

Med ektefeller, barn og barnebarn er det til sammen 24 personer som bruker det flott stedet. Da er det greit å ha klare avtaler om hvordan ting skal være.

– Vi har en sameieavtale, som er fyldig og detaljert. Utgangspunktet er at vi har stedet annenhver uke, men om sommeren er det to uker av gangen. Og så har vi en fellesuke om sommeren som vi kaller arbeidsuke. Denne løsningen fungerer veldig greit. Og sånn som vi gjør det nå, står det ikke så ofte tomt her, og det synes vi er fint

Måkeskrik og sjøen – du finner knapt noe bedre sted å være om sommeren.

Tomten er på hele 4,2 mål, og det kreves en del for å holde alt i orden.

Ole Kristian bor i Kristiansand og Tore Bjørn bor i Drammen. Nå ser de to brødrene frem til en god sommer, der familiene skal nyte feriestedet til det fulle.

– Måkeskrik og sjøen – du finner knapt noe bedre sted å være om sommeren, smiler Tore Bjørn.

Fornøyde kunder

Brødrene har ikke annet enn skryt å komme med til Hellvik Hus, som tok seg av alt fra byråkrati til bygging. De sørget også for å sette opp et uthus, som blant annet fungerer som lager, snekkerbod og aktivitetsrom som også kan brukes til festlokale.

– Vi er fornøyde kunder og har ingen problemer med å anbefale Hellvik Hus til andre, sier brødrene.

SOMMERIDYLL: – Du finner knapt noe bedre sted å være om sommeren, sier brødrene Tore Bjørn og Ole Kristian Moen som har bygget nytt hus på Moen – og delt det broderlig i to.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Planter 5000 trær!
Planlegging og tips

Planter 5000 trær!

Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å...
Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak
Planlegging og tips

Sikre godt daglys i hele boligen med vinduer for flate tak

Vi har alle sett hvordan solstrålene sakte strekker seg innover gulvet fra fasadevinduene, men hvor langt kommer de...
Frisk luft i ditt hjem
Planlegging og tips

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et a...