Husredaksjonen
Meny
Andre gang med Hellvik Hus ble drømmehuset

Andre gang med Hellvik Hus ble drømmehuset

Samboerparet Helge Olsson og Janne Haugsmoen har flyttet inn i den nye drømmeboligen i Homborsund i Grimstad. Dette er det andre huset de bor i, som er levert av Hellvik Hus.


– Jeg vil absolutt si at dette er drømmehuset. Det er blitt akkurat sånn som vi håpet, sier Helge Olsson.

I 2013 kjøpte paret kremtomten i Kjekstadveien i Homborsund. Her er det stille og fredelig – og utsikten kan ta pusten fra de fleste. Etter at tomten var i boks, begynte de å kikke i kataloger fra forskjellige husleverandører, og til slutt sto valget mellom Hellvik Hus og en av konkurrentene.

" Hellvik Hus hadde en fordel med at Helge hadde god erfaring med dem fra før

– Vi la selvfølgelig vekt på pris og innhold i leveransen. Og Hellvik Hus hadde en fordel med at Helge hadde god erfaring med dem fra før, smiler Janne Haugsmoen.

I 1999 skulle Helge Olsson bygge hus i Ospelia i Homborsund. I nabofeltet var det blant annet et hus fra Hellvik, og Olsson likte godt det han så. Han gikk for Hellvik Hus, og senere ble han sammen med Janne Haugsmoen, og paret ble boende her i mange år. De var storfornøyde med huset.

Kvalitet i alle ledd
Da paret hadde kjøpt ny tomt og skulle i gang med boligbygging, sto valget altså mellom Hellvik Hus og en av konkurrentene. I Hellvik-katalogen falt de for huset som heter «Peiskos».

– Hustypen var veldig viktig for valget av leverandør, og det var ingen av konkurrentene som hadde noe tilsvarende. Vi fikk vite at et likt hus sto ferdig i Tvedestrand, og vi dro dit for å kikke på det. Det hadde nok stor betydning for valget at vi fikk muligheten til å se det samme huset før vi bestemte oss for å bygge hus, sier Janne Haugsmoen.

Etter å ha vært innom tenkeboksen, falt valget på Hellvik Hus og «Peiskos».

– Vi var ikke det minste i tvil da vi undertegnet kontrakten. Med Hellvik Hus visste vi hva vi gikk til, sier Haugsmoen.

Hustypen var veldig viktig for valget av leverandør, og det var ingen av konkurrentene som hadde noe tilsvarende

Høsten 2014 startet byggingen av drømmehuset i Homborsund. Janne Haugsmoen sier at selgeren fulgte opp fra start til slutt, og håndverkerne gjorde en førsteklasses jobb.

– Vi var på tomten hver dag mens byggingen pågikk. Helge er et skikkelig petimeter, men det var også snekkeren som hadde ansvaret for byggingen. Han har vært veldig nøye, og det har vært kvalitet i alle ledd.

Paret ønsket å gjøre noen endringer på huset, og Haugsmoen sier at Hellvik Hus hadde mange gode ideer for hvordan paret skulle få huset akkurat slik de ville. 

Får mye skryt
I juni i fjor sto ferdighuset ferdig, og paret kunde endelig vri om nøkkelen for første gang.

– Vi har fått det akkurat sånn som vi ville ha det. Sluttresultatet er strålende. Det har vært en lang prosess, og i forbindelse med boligbygging er det mye som skal gjennomgås og mange detaljer som skal på plass, så vi er veldig fornøyde nå som alt er ferdig, sier Helge Olsson.

Huset er på drøye 230 kvadratmeter, og her har de sørget for at det er massevis av vinduer, slik at de kan nyte mest mulig av den flotte utsikten. Fra huset har de panoramautsikt mot sjøen, og i det fjerne kan de skue danskebåten farte mellom Kristiansand og Hirtshals.

Janne Haugsmoen forteller at venner og familie som har vært på besøk, storskryter av hvordan huset er blitt.

– Dette er en investering for livet. Jeg liker å ha det ordentlig rundt meg, og et hus skal holde i lang tid

– Alle synes det er imponerende. Og alle kommenterer utsikten.

Og den flotte utsikten kan ses fra de fleste rommene i huset.
 
«Stemningsfulle Peiskos har plassert kjøkkenet i hjertet av huset – akkurat der det skal være», heter det i Hellvik Hus sin katalog.

– Vi er kjøkkenmennesker, sier Janne Haugsmoen og kikker ut mot havet fra kjøkkenstolen.

Investering for livet
Samboerparet har nå fått et hus som de stortrives i og som er blitt akkurat slik de ønsket.

– Dette er en investering for livet. Jeg liker å ha det ordentlig rundt meg, og et hus skal holde i lang tid. Om vi er fornøyde med dette huset? Det kan du skrive opp! Her skal vi bo lenge, sier Helge Olsson.

Dette er altså det andre huset han kjøper av Hellvik Hus. Skal vi tro samboer Janne Haugsmoen, blir det også det siste.

– Det er her vi skal bli gamle, og dette er forhåpentlig det siste huset vi kjøper, smiler hun.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Velg riktig trapp til ditt hjem
Planlegging og tips

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Her er nyttige tips på veien mot trappen som...
Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy
Bygge hus

Rev den gamle hytta og bygget ny i familieparadiset på Justøy

Da familiehytta fra 1957 begynte å vise litt for mange tegn på alderdom, bestemte Hugo Fast seg for at han måtte rive...
Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane
Bygge hus

Familien Robstad fant drømmetomt med utsikt på barnevennlige Smååsane

Da familien Robstad skulle flytte fra Alta i nord til Vennesla i sør var det viktig å finne et hus hvor barna ville...