Husredaksjonen
Meny
Lystunnel gir dagslys til mørke kroker

Lystunnel gir dagslys til mørke kroker

Har du mørke kroker hjemme, der du skulle ønske det var naturlig lys? Et ekstra vindu er ikke alltid mulig, og kan i tillegg bli kostbart. Løsningen kan være en lystunnel.


I bolig har det lett for å bli mørke kroker i blant annet ganger, trappehus og bad. Kunstig lys gir ikke samme effekt som dagslys, og krever i tillegg strøm. En lystunnel derimot, gir varmt og naturlig dagslys hvor du ikke trodde det var mulig. Den er varmenøytral – du mister ikke varme om vinteren, og det tilføres ikke ekstra varme om sommeren.

Tunnel av lys
Lystunnel er et fleksibelt lysreflekterende rør, som føres opp gjennom loft og tak, og får lyset til å flomme ned over mørke områder i huset. En lystunnel som fører ned mot badet, kan gi deg en kvikkere start på dagen og i tillegg spare deg for strøm. En mørk og trang gang kan bli mer oversiktlig. Og generelt gir dagslys i huset mer energi og bedre humør.

Krever lite plass
Tenker du at du ikke har plass? Har du plass til en ventilasjonskanal, har du plass til en lystunnel. Legg inn tunnelen der ventilasjonskanalen er, så vil snart dagslyset flomme utover husets mørke kriker og kroker.

VELUX tilbyr et høyreflekterende rør som leder dagslyset fra taket og ned gjennom loftet. Lystunnelen koster i underkant av 5000 kroner. På grunn av det fleksible røret, er det ikke nødvendig med kostbare bygningsmessige endringer for å installere en lystunnel – den er enkel å installere for en håndverker. Som tilleggsutstyr kan det også monteres lys inni lystunnelen, slik at lyssprederen kan være en lyskilde om kvelden.

Les mer om lystunell fra Velux

Hedret med designpris
Lyssprederen til VELUX lystunnel, designet av Ross Lovegrove, har blitt hedret med den danske designprisen 2010/11 i kategorien beste produktdesign og industrielt design. Produktet har tidligere vunnet red dots "best of the best"-pris og medalje i designkonkurransen på byggevaremessen Batimat. Lyssprederen ca 5000 kroner

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Gratis husbyggerskole

Husbyggerskolen er en serie med artikler som tar deg gjennom hele byggeprosessen.

Meld deg på

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Bedre klima inne og ute med trefiberisolasjon
Planlegging og tips

Bedre klima inne og ute med trefiberisolasjon

Bevisstheten rundt miljøriktige løsninger til boligen øker. Dette bør du vite om miljøvennlig isolasjon.
De deler ferieparadiset broderlig
Bygge hus

De deler ferieparadiset broderlig

Tomten på vakre Moen i Risør har vært i familiens eie i over 100 år. Nå har to brødre bygget nytt hus på det flotte...
Bygget Paradis i Høvåg-idyllen
Bygge hus

Bygget Paradis i Høvåg-idyllen

Etter flere år i tenkeboksen, gjorde Åse Anita Halvorsen alvor av tankene om å selge huset i Høvåg og bygge nytt – ba...