Husredaksjonen
Meny
Bygget Paradis i Høvåg-idyllen

Bygget Paradis i Høvåg-idyllen

Etter flere år i tenkeboksen, gjorde Åse Anita Halvorsen alvor av tankene om å selge huset i Høvåg og bygge nytt – bare et kort steinkast unna der hun bodde. Nå stortrives hun i sitt nye Paradis-hus.


– Jeg hadde lenge tenkt på å selge det gamle huset mitt, og i 2014 startet prosessen. Jeg kikket på nettet og sjekket forskjellige husleverandører, og en stund senere var jeg på en boligmesse i Arendal, der jeg var innom standen til Hellvik Hus, forteller Åse Anita Halvorsen.

Hun hadde gjort en del forundersøkelser før den store boligmessen i Arendal og hadde en klar idé om hvordan det nye huset skulle bli.

Hun fikk øynene opp for modellen fra Hellvik Hus som heter Paradis.

«Velkommen til Paradis – et koselig, lite hus som leder tankene til sørlandsidyll. Hvis du er på jakt etter en bolig som har smarte løsninger og samtidig kan tilpasses bortimot enhver økonomi, er dette svaret», heter det i Hellvik Hus-katalogen.

Åse Anita likte huset og hadde sett noe liknende tidligere.

– Jeg bestemte meg for denne modellen kort tid etter boligmessen, og byggingen startet tidlig på sommeren 2016.

PARADISET: Åse Anita Halvorsen har bygd Paradis-huset bare noen meter fra barndomshjemmet. Hellvik Hustok seg av hele jobben med fradeling av tomten på familieiendommen.

Fikk alt som hun ville

Å bygge ny bolig er en stor avgjørelse, og det er mange detaljer som skal være på plass før byggingen kan starte. Åse Anita skryter av selgeren i Hellvik Hus som sørget for en ryddig og behagelig prosess for den kommende kjøperen fra Høvåg.

– Jeg fikk veldig tillit til selgeren, som var både rolig og sindig. Han var ikke så himla pågående og prøvde ikke å prakke på meg ting og tang, forteller hun.

Det ble veldig mye frem og tilbake fra min side, og tegneren i Hellvik Hus fortjener virkelig skryt.

Høvåg-kvinnen hadde en rekke tanker om hvilke endringer hun ville gjøre med Paradis-huset. Blant annet gikk hun fra fem til tre soverom og ønsket å forlenge huset med en halvmeter.

– Ble det gjort mange endringer?

– Hva har jeg ikke endret? spør hun smilende.

Barndomshjemmet nærmeste nabo

Hun var klar på at hun ville ha større kjøkken og større vaskerom, og det aller meste fra grunnpakken skulle oppgraderes.

Endringer var aldri noe problem.

– Det ble veldig mye frem og tilbake fra min side, og tegneren i Hellvik Hus fortjener virkelig skryt. Det var aldri noe problem med de endringene jeg ville gjøre.

Huset ligger bare noen få meter unna der hun bodde tidligere. På tomten, som har vært i familiens eie i mange år, var det tidligere en garasje. Og barndomshjemmet er nærmeste nabo.

– Jeg var fast bestemt på at jeg skulle bygge på akkurat denne tomten, og Hellvik Hus tok seg av hele jobben med fradeling av tomt.

LYST OG LUFTIG: Lyset flommer inn fra de idylliske omgivelsene

Trives veldig godt

Underveis i byggeprosessen var Åse Anita ofte innom for å kikke på det som var blitt gjort, og hun fikk svært god tillit til byggelederen og håndverkerne.

– De jobbet veldig godt, og jeg føler at alt er blitt gjort veldig grundig.

Jeg trives veldig godt her, og det er blitt akkurat slik jeg så det for meg.

I romjulen 2016 var det 155 kvadratmeter store huset hennes ferdig, og det var endelig klart for å starte innflyttingen.

– Jeg trives veldig godt her, og det er blitt akkurat slik jeg så det for meg. Og jeg er spesielt glad i det romslige kjøkkenet.

– Ikke noe du i ettertid tenker at du ville hatt annerledes?

– Det er bare smådetaljer, i så fall. Før huset sto klart hadde jeg jo bestemt meg for å oppgradere det aller meste fra grunnpakken, som for eksempel vinduer og trapp.

STØRRE KJØKKEN:  Åse Anita ønsket seg større kjøkken og vaskerom.

Fornøyd med valget

Nå er det bare uteområdet som må ordnes før Åse Anita Halvorsens Paradis i Høvåg er komplett, og den jobben er allerede i full gang.

Dette er hennes første byggeprosjekt, og resultatet er hun strålende fornøyd med. Hun angrer ikke på valget av Hellvik Hus som leverandør.

– Jeg hadde ikke vært redd for å velge Hellvik Hus igjen, og de virker veldig proffe.

STORTRIVES: –  Jeg trives veldig godt i mitt nye Paradis-hus. Det      er blitt akkurat slik jeg så det for meg, sier Åse Anita Halvorsen. Bare finpussen av utearealet gjenstår og den jobben er i full gang.

Vil du ha vår huskatalog?

Vil du ha e-post eller få den tilsendt i posten? Bestill huskatalog

Gratis husbyggerskole

Husbyggerskolen er en serie med artikler som tar deg gjennom hele byggeprosessen.

Meld deg på

Boliglån

Prøv boliglånskalkulatoren til DNB.

PRØV NÅ
Siste artikler
Etter 23 år i storbyen flyttet familien Brunvand til Søgne. Det ble startet på et helt nytt liv
Bygge hus

Etter 23 år i storbyen flyttet familien Brunvand til Søgne. Det ble startet på et helt nytt liv

Da Tanya og Sindre Brunvand bestemte seg for å flytte til et helt nytt hus i roligere omgivelser kikket de i ett år. ...
I dette huset fra Hellvik Hus har familien Galdal trivdes fra første stund
Bygge hus

I dette huset fra Hellvik Hus har familien Galdal trivdes fra første stund

Etter å ha flyttet noen ganger trengte familien Galdal et fredelig og fint sted å bo med godt miljø for både små og...
Samarbeid nøkkelen til suksess i Smååsane
Bygge hus

Samarbeid nøkkelen til suksess i Smååsane

Tett samarbeid mellom velforening, grunneier og utbygger sørger for et unikt bomiljø i Smååsane i Vennesla. Det har...